Salut tuturor, am un Kia Frontier cu motor 2.7 J2, l-am cumpărat cu 280.000 km, cred că totul a început când s-a defectat cuplajul vâscoz al ventilatorului la un drum de 3000 km, am observat că furtunurile se întăreau și motorul se supraîncălzea, indicatorul de temperatură nu m-a avertizat niciodată, am schimbat garnitura de multe ori, chiar strângând șuruburile atât de mult o singură tăietură, s-a rupt un filet în bloc. Chiulasa a fost rectificată, s-a făcut un test hidraulic ok. Motorul complet a fost demontat, suprafața blocului a fost verificată și nu era plană, de asemenea, cămășile erau cu 20 de sutimi (-.20 mm) sub suprafața plană, suprafața a fost rectificată. Pintonele au fost coborâte, până acum nu este asamblat pentru că am dubii, înălțimea maximă a pistonului deasupra blocului?
Cămășile sunt uscate, nu sunt răcite cu apă, dacă se fisurează, compresia merge la carter.
Cum au spus și pe forum, termostatul are dublă acțiune, când se deschide apa circulă prin radiator și se ÎNCHIDE dedesubt pentru a forța circulația prin chiulasă și bloc motor, dacă îl scoți trebuie să pui un dop în orificiul care SE ÎNCHIDE în partea de jos, care este o piesă de aluminiu unde atinge termostatul și acolo poți scoate termostatul, CÂND SE ÎNCHIDE ȘI SE DESCHIDE, APA CIRCULĂ PRIN CHIULASĂ ȘI BLOC MOTOR PERMANENT.
Am o întrebare despre garnitură, diametrul unde se îmbină sau se așează cu manșonul este mai mic decât diametrul garniturii cu 1,5 mm pe fiecare parte, am văzut alte garnituri de la alte motoare și diametrul garniturii coincide perfect cu diametrul cilindrului, nu există diferențe.
Chiulasa era ruginită și cu gropițe pe pistonul 1 și pistonul 4. Ar putea fi crăpată la pistoanele 1 și 4?
Nu sunt mecanic, sunt electrician.