Căutare MDM

Buletin

SPUMĂ PE RADIATORUL BLAZER

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30284 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema : SPUMA ÎN CALORIFERUL BLAZER
Ei bine, m-am distrat deja de minune slăbind toate șuruburile carterului de la transmisie. Hei, Wolfi, există vreun truc pentru a scoate carterul de la transmisie? E blocat între suportul transmisiei și țeava de eșapament și nu-l pot scoate. Vreau să evit bătaia de cap de a scoate eșapamentul. Haha, șuruburile carterului nu erau foarte strânse; aproape că le-aș fi putut scoate cu mâna fără niciun efort. Noroc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni - Acum 13 ani și 11 luni #30286 prin manual-mecanic
Am avut și eu problema asta cu Isuzu-ul meu prima dată, așa că nu e de mirare că baia de ulei nu iese. Cu practica pe camion, am învățat să o scot slăbind suportul transmisiei, apoi ridicându-l puțin cu un cric (am folosit cutia de transfer pentru susținere), deoarece țeava de eșapament se flexează puțin (din cauza furtunurilor). În felul acesta, o pot scoate fără prea multe probleme. Ai grijă când ridici transmisia, ca să nu lovești nimic deasupra. Dacă schimbătorul de viteze este de tip tijă, deconectează-l pentru a evita deteriorarea plăcii de circuit sau a senzorului de perete/neutru (în cazul meu, când ridic transmisia, forțez schimbătorul dincolo de parcare; evit asta punându-l în poziția de mers, deoarece are neutru deasupra și a treia treaptă inferioară, care schimbă fără a apăsa butonul de siguranță). Încearcă să scoți doar suportul și să o ridici puțin.

Nu uita să înlocuiești garnitura. După ce scoți baia de ulei, nu poți reutiliza aceeași garnitură, deoarece va avea scurgeri. Dacă este posibil, instalează un dop de golire în baia de ulei, în cazul în care trebuie doar să schimbi din nou uleiul. Nu uitați să strângeți ușor baia de ulei prima dată (toate șuruburile) și apoi să le strângeți la cuplul specificat în manual.
Ultima editare: acum 13 ani și 11 luni de către . Motiv: Reamintire:

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30409 prin manual-mecanic
Hei, Wolfi,:cheer: după atâta chinuială, în sfârșit am scos baia de ulei! Am folosit un cric hidraulic între suportul transmisiei și evacuare și un alt cric pentru a ridica transmisia. Am mișcat ambele cricuri, iar baia de ulei a căzut. Am găsit rămășițe dintr-o bridă de plastic care fixează cablajul. Magnetul din partea de jos a baiei de ulei avea niște vaselină metalică pe el, nu multă, presupun? Doar forma acele linii în jurul magnetului. Nu era apă, nici măcar o picătură. Acum, întrebările mele: De ce este nivelul uleiului atât de mare pe jojă? Nu am manualul Blazer, așa că nu știu cuplul corect de strângere pentru baia de ulei. De asemenea, am îndoieli cu privire la sistemul electric al transmisiei. Trebuie să verific radiatorul. Noroc!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30411 prin manual-mecanic
Salut machonegro, e normal să găsești particule metalice pe magnet, deoarece există frecare între piesele metalice. De aceea magnetul este acolo pentru a le prinde. Cantitatea găsită indică uzura transmisiei. Dacă au fost doar câteva, înseamnă că transmisia mai are o durată de viață utilă. Dacă au acoperit întregul magnet, atunci are nevoie de reparații. O garnitură de plastic ruptă? Nu e neobișnuit. Cablurile trebuie să fie oarecum rigide sau întărite; căldura de la ulei face asta. Nu ai găsit apă, ceea ce e o veste bună. Acum trebuie să vedem ce s-a întâmplat cu acel nivel. Calculează câți litri ai golit și adaugă aproximativ 3 litri (cantitatea stocată în turbină). Asta ar trebui să-ți ofere capacitatea aproximativă a transmisiei. Verifică radiatorul și spune-ne.