Căutare MDM

Buletin

Bujii incandescente Fiat Siena diesel 1997 se încălzesc

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #3915 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Încălzirea bujiilor la Fiat Siena diesel 1997
Cutia neagră despre care vorbești este unitatea de control a încălzitorului. Dacă lumina se stinge după 5 secunde și curentul continuă să ajungă la încălzitoare, nu este nicio problemă. Scoateți cele patru încălzitoare și verificați-le. Uneori, lumina nu durează mult când o încălzitoare este arsă. Cu stimă, Alf.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #3920 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Încălzirea bujiilor la Fiat Siena diesel 1997
Salut Alf, ești sigur că acea cutie neagră din spatele bordului, care este foarte ascunsă și greu de îndepărtat, este unitatea de control a încălzirii? Este formată din două cutii, una din tablă și cealaltă din plastic. După cum spui, curentul ajunge la bujii în 13 secunde.
Și este adevărat și despre indicatorul de pe bord care durează 5 secunde și apoi se stinge. Cred că în cutia de plastic sunt piesele de schimb pe care trebuie să le schimb.
Cutia temporizatorului, care este situată lângă filtrul de combustibil, este cea care încălzește bujiile.

Ca comentariu, mi s-a părut foarte ciudat că trebuie să demontezi jumătate din mașină pentru a schimba una sau toate cele patru bujii incandescente situate în spatele volanului.

Ți-aș fi recunoscător dacă m-ai putea îndruma puțin mai mult.

Cu cele mai bune urări de la Marmol.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #3937 prin manual-mecanic
Bună ziua Marmol, nu, cutia încălzitorului este cea de lângă filtrul de combustibil și există mai multe tipuri de cutii, există una gri, una albă și una neagră, fiecare are un timp de aprindere și în funcție de ce tip de încălzitor folosește mașina, acea cutie despre care vorbești ar putea fi o unitate de control sau unitatea de imobilizare. Dă-mi toate datele mașinii și unde anume este această cutie neagră despre care vorbești. - Cu stimă, Alfredo.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 4 săptămâni #3941 prin manual-mecanic
În primul rând, îți mulțumesc pentru atenție, Alfred. Știam că cutia de lângă filtrul de combustibil este cea care reglează timpul de încălzire a bujiilor. Este o cutie neagră pe care am deschis-o și are un circuit electronic și o bobină care funcționează ca un electromagnet, iar urechea simte tactul începutului și sfârșitului timpului, care este de 14 secunde, ceea ce nu știu este cine dă semnalul indicatorului de pe bord (SEMNAL DE LA REZISTENTA LUMINOASĂ).
La ce mă gândesc este ce element încălzește bujiile, adică ce transmite curent electric către ele? Defectul ar putea fi că poate nu este necesar să încălzești bujiile timp de 13 secunde și dacă ceea ce îți spune bordul este de 5 secunde, atunci s-ar putea să am o defecțiune la pompa de injecție.
Cutia neagră, sau cele două pe care le-am găsit, se găsesc prin scoaterea bordului. Dacă te uiți în partea de jos, poți vedea carcasa vitezometrului. Există un stâlp de susținere din tablă cu cele două cutii ținute strâns împreună cu o structură metalică, ca niște cleme.

Modelul mașinii este un Fiat Siena turbo diesel din 1997, fabricat în Argentina cu piese auto din Brazilia, Italia și Argentina. Am vehiculul de când a ieșit din fabrică, adică are zero kilometri. Îl știu pe de rost. Mulțumesc, Marcelo.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 4 săptămâni #3945 prin manual-mecanic
Becul care controlează preîncălzitorul este situat lângă termostat. Dacă nu mă înșel, este albastru și este situat pe spate. Scoateți-l din priză și vedeți dacă martorul luminos și-a schimbat timpul (va dura ceva timp până se stinge; bujia și martorul luminos se sting aproape în același timp). Timpul de preîncălzire pentru bujii va fi întotdeauna același (acele 13 secunde pe care le-ați menționat). Ceea ce va varia este timpul de aprindere al martorului luminos... probabil va scoate fum negru din cauza timpului necesar pentru aprindere.