În primul rând, îți mulțumesc pentru atenție, Alfred. Știam că cutia de lângă filtrul de combustibil este cea care reglează timpul de încălzire a bujiilor. Este o cutie neagră pe care am deschis-o și are un circuit electronic și o bobină care funcționează ca un electromagnet, iar urechea simte tactul începutului și sfârșitului timpului, care este de 14 secunde, ceea ce nu știu este cine dă semnalul indicatorului de pe bord (SEMNAL DE LA REZISTENTA LUMINOASĂ).
La ce mă gândesc este ce element încălzește bujiile, adică ce transmite curent electric către ele? Defectul ar putea fi că poate nu este necesar să încălzești bujiile timp de 13 secunde și dacă ceea ce îți spune bordul este de 5 secunde, atunci s-ar putea să am o defecțiune la pompa de injecție.
Cutia neagră, sau cele două pe care le-am găsit, se găsesc prin scoaterea bordului. Dacă te uiți în partea de jos, poți vedea carcasa vitezometrului. Există un stâlp de susținere din tablă cu cele două cutii ținute strâns împreună cu o structură metalică, ca niște cleme.
Modelul mașinii este un Fiat Siena turbo diesel din 1997, fabricat în Argentina cu piese auto din Brazilia, Italia și Argentina. Am vehiculul de când a ieșit din fabrică, adică are zero kilometri. Îl știu pe de rost. Mulțumesc, Marcelo.