Căutare MDM

Buletin

Senzori MAF

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni - Acum 13 ani și 4 luni #33508 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Senzori MAF

kikemec a scris: aici nu ne certăm, ci încercăm să rezolvăm problemele, este corect că există trei moduri de a măsura debitul sau cantitatea de aer care intră în motor, fie prin senzorul HART, senzorul MAF, fie prin debitmetru, acum dacă sunt cu fir cald sau cu peliculă caldă, va depinde de multe lucruri, dar este important ca persoana care pune întrebarea să știe dacă este o hartă, un MAF sau un debitmetru, informațiile furnizate sunt corecte în ceea ce privește denumirile și operațiunile, simptomele variază puțin, de obicei un MAF deconectat deranjează un kilo în afară de fumul pe care îl provoacă și alte simptome, cum ar fi înecarea și ralantiul foarte scăzut sau foarte ridicat, acum aceste elemente sunt calculatoare dacă există o scurgere de aer senzorul nu aprinde martorul luminos de verificare pentru că funcționează, dar calculează greșit deoarece există o admisie de aer suplimentară sau lipsa acesteia, smucește, tinde să se oprească, dar vă rog pentru a menține un mediu plăcut să evităm să acuzăm alți membri ai forumului de defecțiuni, deoarece ar putea cauza confuzie și un mediu foarte tensionat, aici nu este vorba de concurență să vedem cine știe mai mult sau mai puțin, vrem doar să ajutăm, îmbrățișări și mult succes toată lumea.

În primul rând, nu știu ce înțelegi prin ceartă, dacă spui asta pentru că nu ești de acord cu ideile sau conceptele altor membri ai forumului, asta nu e ceartă, într-un forum încă din vremea romanilor oamenii discută, nu se dezbat și se contrazic, atâta timp cât se face cu respect, ai observat vreo atitudine lipsită de respect în postările mele?????

2. Dacă criticile, discuțiile, dezbaterile sau corecturile nu sunt permise în acest forum, anunțați-mă și voi pleca, mai ales dacă este din cauză că critic informații eronate, ceea ce este mult mai rău decât a nu le furniza, deoarece provoacă mai multă confuzie și nu rezolvă nimic.

3. Dacă crezi că corectarea cu rațiune creează confuzie și o atmosferă tensionată, s-ar putea să spui asta pentru că e mai bine să trăiești în eroare și să-ți ții gura închisă?

4. Concursuri? Uite, eu concurez doar la școala de mecanică și electronică unde predau și o fac cu speranța de a primi mențiunea de onoare pe care institutul o acordă la sfârșitul anului printre instructori. Oferă cineva de aici vreo mențiune?
salutări.
Ultima editare: acum 13 ani și 4 luni de către .
Subiectul a fost închis.
  • manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni - Acum 13 ani și 4 luni #33511 prin manual-mecanic
Cu respect se vorbește și cred că profesorul trebuie să fie acolo unde ard cartofii, nu totul e teorie.
Ultima editare: acum 13 ani și 4 luni de către .
Subiectul a fost închis.
  • manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #33515 prin manual-mecanic
În primul rând, există o neînțelegere, dar ceea ce a spus wolfi77 este corect. Este necesar să clarificăm ce sunt un VAF, MAF, MAP, VAF măsoară debitul (de unde și porecla proastă pentru toți ceilalți senzori de debitmetru), MAF măsoară masa, MAP măsoară depresiunea în admisie. Restul este mai clar decât apa și ceea ce a spus wolfi77 este de apreciat.
Aș vrea să-l întreb pe charlypzz dacă MAF și MAP sunt împreună în ce vehicul, benzină sau motorină, să caute informații și să vadă cum funcționează, deoarece nu cunosc aceste informații, deoarece am văzut MAF cu unghiuri alfa.
Și pentru a contribui, la motoarele mai vechi, cum ar fi Tsuru, D21, Hilux cu MAF și altele, unitatea nu se compară cu TPS, așa că cred contorul de masă.
În cazul unui scaner, datele afișate pot fi peste sau sub ceea ce este real, când deasupra vom avea mai multă benzină (de la miros de benzină la fum negru), iar sub opusul, mai puțină benzină. În orice caz, în management, unitatea va vedea întotdeauna mai întâi MAF-ul înainte de senzorul de O2 sau TPS, din cauza unei chestiuni de priorități.
Subiectul a fost închis.
  • manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #33516 prin manual-mecanic

bobracing a scris: Cu respect se vorbește și cred că profesorul trebuie să fie acolo unde ard cartofii, nu totul e teorie.

Salut Bobracing, mulțumesc pentru participare și comentariu pe această temă, pentru asta sunt forumurile.
Mulțumesc și pentru chestia cu „domnule profesor”. Ironia ta e foarte drăguță, dar eu sunt doar un instructor de electronică care nu e egoist când vine vorba de transmiterea cunoștințelor. Dimpotrivă, încerc mereu să transmit toată experiența mea oricui are nevoie.
Sunt întru totul de acord cu tine că nu totul este teorie; este, în principiu, baza practicii, iar aceasta este ceea ce dezvoltă soluția la probleme. Totuși, una este inevitabilă fără cealaltă, mai ales în aceste vremuri când tehnologia aplicată vehiculelor este din ce în ce mai complexă.
Cât despre ceea ce ați spus despre a fi acolo unde ard cartofii, nu am considerat necesar să comentez, deoarece nu era relevant, dar mi-am început activitatea mecanică în 1961, la vârsta de treisprezece ani, ca angajat în diferite ateliere, instruindu-mă cu mare entuziasm pentru această meserie interesantă, reușind să deschid un atelier în 1969 și menținându-l până în ziua de azi, așa că anul trecut am sărbătorit 50 de ani de activitate de la început și 42 de ani de ardere cu cartofii pe care îi menționați.
Salutări și la dispoziția dumneavoastră în caz că aveți nevoie de ajutor.
Subiectul a fost închis.
  • manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #33517 prin manual-mecanic

vej a scris: În primul rând, există o neînțelegere, dar ceea ce a spus wolfi77 este corect. Este necesar să se clarifice ce sunt un VAF, MAF, MAP, VAF măsoară debitul (de unde și porecla proastă pentru toți ceilalți senzori de debitmetru), MAF măsoară masa, MAP măsoară depresiunea în admisie. Restul este mai clar decât apa și ceea ce a spus wolfi77 este de apreciat.
Aș vrea să-l întreb pe charlypzz dacă MAF și MAP sunt împreună în ce vehicul, benzină sau motorină, să caute informații și să vadă cum funcționează, deoarece nu cunosc aceste informații, deoarece am văzut MAF cu unghiuri alfa.
Și pentru a contribui, la motoarele mai vechi, cum ar fi Tsuru, D21, Hilux cu MAF și altele, unitatea nu se compară cu TPS, deci crede contorul de masă.
În cazul unui scaner, datele afișate pot fi peste sau sub ceea ce este real, când deasupra vom avea mai multă benzină (de la miros de benzină la fum negru), iar sub opusul, mai puțină benzină. În orice caz, în management, unitatea va vedea întotdeauna mai întâi MAF-ul înainte de senzorul de O2 sau TPS, din cauza unei chestiuni de priorități.

Salut Vej, îmi pare rău, dar nu am timp acum să clarific problema includerii ambilor senzori. Mai târziu, în seara asta, când voi fi mai relaxat, îți voi oferi toate detaliile de care ai nevoie. Cu cele mai bune urări.
Subiectul a fost închis.