Căutare MDM

Buletin

Supraîncălzirea și oprirea mașinii

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 săptămâni #23811 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Supraîncălzirea și oprirea mașinii
Prietene, s-a blocat termostatul și, din moment ce ai tot apăsat pe el, ai ars garnitura de pe chiulasă. E corect că toate reparațiile pe care ți le-a spus mecanicul ar trebui făcute.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 săptămâni #23836 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiect Re: Vă mulțumesc tuturor foarte mult
Vă mulțumesc tuturor foarte mult, îndoielile sunt într-adevăr clare, dacă au rectificat bine sau că nu au făcut nimic în ceea ce privește rectificarea blocului sau chiulasei, însă mi-au spus că au rectificat blocul. Mecanicul mi-a spus astăzi să cobor complet motorul că există posibilitatea să se facă garnitură și să se facă ceva cu pistoanele pentru că a găsit o sprânceană în bloc și îmi spune că această avarie este un defect de fabrică, acum această opțiune este bună, este necesar să se pună garnitură dublă, ce precauții ar trebui să existe, pot conduce mașina cu viteza medie de 110 și 120 km, ar trebui să duc mașina la reajustare după câteva zile de condus, dacă treaba este făcută bine cât ar rezista, în acest stadiu ar trebui să schimb întinzătoarele lanțului de distribuție, există pe piață jante și manșete pentru NISSAN XTRAIL 2003 pe care nu le-am cumpărat de la reprezentanță sau mă puteți ajuta cu piese de schimb pentru ce mașină se potrivesc, mulțumesc. Te voi contacta ca să mă poți ajuta din nou cu orice nelămurire mi-o explică mecanicul, dar pe care nu o înțeleg.

Îmi cer scuze pentru ignoranța mea și îți mulțumesc încă o dată că m-ai suportat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 săptămâni #23838 prin manual-mecanic
Spui că blocul cilindrilor a fost reconstruit, că întregul motor a fost revizuit la reprezentanță.
Acum este inspectat de cineva care va demonta motorul pentru reparații etc.
Odată ce este reparat, va trebui să „rodezi” treptat motorul, deoarece piesele interne pe care le vor instala vor fi probabil noi. Nu știu dacă au deteriorat pistoanele, cilindrii etc. Dar odată ce există o piesă mobilă nouă în motor, motorul ar trebui tratat fără a-l suprasolicita. Nu încărca mașina cu toți pasagerii pe care îi poate transporta sau alte încărcături și nu rula cu viteze peste 80 km/h. Această condiționare a pieselor este de obicei recomandată pentru aproximativ 5.000 km.
Mecanicul va recomanda, de asemenea, schimbarea uleiului, eventual înainte de primii 1.000 km, după reparație etc.

Ca să-ți faci o idee, folosind o pereche de adidași ca analogie, o să explic așa:
Imaginează-ți că îți cumperi o pereche de pantofi de alergare și ești obișnuit să alergi pe distanțe lungi. Dacă îi folosești din prima zi pentru o alergare foarte lungă, să zicem 30 km, pantofii îți vor răni piciorul, deoarece trebuie să se adapteze treptat la forma piciorului tău. Apoi, trebuie să faci niște plimbări sau alergări scurte înainte de un antrenament intens pentru a-i roda. Același lucru se întâmplă și cu un motor proaspăt reglat sau recondiționat. Deoarece piesele sunt noi, trebuie să se potrivească între ele. La fel este și cu majoritatea pieselor mobile din toate mașinile. Axe, angrenaje, roți dințate, rulmenți, motoare electrice etc. Totul.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 săptămâni #23841 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult. Comparația cu adidașii este bună. Sper să primesc în continuare sfaturile tale valoroase.

Te voi ține la curent cu ce se întâmplă cu mașina mea. Sper ca acest coșmar să aibă un sfârșit fericit.

Îți mulțumesc foarte mult pentru sprijin

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 săptămâni #23950 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Supraîncălzirea și oprirea mașinii
Bună ziua. Ți-am răspuns la întrebare pe Facebook, dar se pare că nu a funcționat. Ceea ce pot să-ți spun, pe baza experienței mele și a ceea ce majoritatea mecanicilor nu iau în considerare, este garnitura chiulasei și camerele de apă. Majoritatea garniturilor originale vin cu mai multe circuite de apă închise, deoarece producătorul nu știe încotro se duce. Dacă merge spre Alaska, are nevoie de teuri cu circuit închis, altfel nu se încălzește. Dacă merge spre ecuator, ar trebui să deschizi toate pasajele de apă, altfel ai avea probleme de supraîncălzire. O poveste amuzantă: la un BMW 5.24 TD, pistonul din cilindrul șase s-a topit pentru că nu am deschis pasajele de apă ale garniturii. Cu alte cuvinte, este foarte important să verifici dacă toate pasajele sunt deschise dacă țara este mai aproape de ecuator decât de poli.