Căutare MDM

Buletin

Probleme cu supapa EGR

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #9335 prin manual-mecanic
Probleme cu supapa EGR Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am un Zafira Club 1.6 din 2003-2004.:râde: De un an am probleme cu supapa EGR pentru recircularea gazelor de eșapament. Prima dată au curățat-o la reprezentanță, dar s-a mai defectat de trei ori, ceea ce a dus la costuri financiare semnificative:supărat: . Aș dori să văd manualul de service al mașinii sau instrucțiuni de la cineva care a curățat supapa aceea de temut. Poate cineva să-mi spună dacă se poate demonta și cum? Mulțumesc.:cheer:

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #9345 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu supapa EGR
Prietene, poți să o cureți cu un echipament cu ultrasunete sau cu puțină benzină, problema e că în funcție de supapa pe care o ai, așa se anulează și se curăță, în general EGR-ul este activat de un vacuum care vine dintr-un orificiu care este puțin deasupra fluturelui, deconectezi de acolo și faci un pasaj închis pentru a evita intrarea aerului și gata, dar există unele EGR-uri controlate de ECU și acolo e problema. Nu am anulat niciodată unul din acelea, ar trebui să-l văd ca să-ți pot spune.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #9346 prin manual-mecanic
Ok, mulțumesc pentru răspuns. Mașina mea este din 2003, deci cred că supapa este acționată doar de vacuum. O să o demontez și să verific dacă e așa. Dacă e vechea supapă EGR și e scoasă, va avea consecințe mai târziu. Îți spun, de exemplu, cu ITP-ul, sau lipsa de putere...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #9347 prin manual-mecanic
Problema e că EGR-urile sunt controlate de ECU. Trebuie să păcălești semnalul când ECU-ul îți spune să activezi, să-l păcălești cu un semnal de debitmetru care dă un impuls contrar, iar eu nu știu cum să fac asta. O să-l testez, dar nu prea curând, dar cred că am văzut pe vreo pagină de internet. Caută pe Google, cum să anulezi EGR-ul.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 11 luni #9348 prin manual-mecanic
Ok, mersi, o să caut pe Google să văd dacă găsesc ceva. :cheer: