Căutare MDM

Buletin

Probleme cu supapa EGR

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9335 prin manual-mecanic
Probleme cu supapa EGR. Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am un Zafira Club 1.6 din 2003-2004:râde: și în ultimul an am avut probleme cu supapa EGR (recircularea gazelor de eșapament). Prima dată când s-a întâmplat, reprezentanța a curățat-o, dar de atunci s-a mai defectat de trei ori, ceea ce a dus la cheltuieli semnificative:supărat: . Am nevoie neapărat de manualul de service al mașinii sau de niște sfaturi de la cineva care a mai curățat această supapă. Poate cineva să-mi spună dacă se poate dezactiva și cum? Mulțumesc.:cheer:

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9345 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu supapa EGR
Prietene, o poți curăța cu un aparat de curățat cu ultrasunete sau cu puțină benzină. Problema e că metoda de dezactivare și curățare depinde de tipul de supapă pe care o ai. În general, supapa EGR este acționată de un aspirator dintr-un orificiu situat puțin deasupra corpului clapetei de accelerație. O deconectezi de acolo și creezi un pasaj închis pentru a împiedica intrarea aerului și gata. Dar unele supape EGR sunt controlate de ECU, și acolo e problema. Nu am dezactivat niciodată una dintre acestea; ar trebui să o văd ca să-ți spun.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9346 prin manual-mecanic
Bine, mulțumesc pentru răspuns. Mașina mea este din 2003, așa că cred că supapa este acționată prin vacuum. În fine, o să o demontez și să verific dacă este așa. Dacă este vechea supapă EGR și este dezactivată, vor exista consecințe mai târziu, cum ar fi probleme cu inspecția tehnică a vehiculului (MOT/ITV) sau o pierdere de putere...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9347 prin manual-mecanic
Problema este că, în cazul supapelor EGR controlate de ECU, trebuie să păcălești semnalul atunci când ECU îi spune să se activeze. Îl păcălești cu un semnal de debitmetru care dă un impuls opus, iar eu nu știu cum să fac asta. O să încerc, dar nu prea curând. Cred că am văzut pe un site web; caută pe Google „cum să dezactivezi EGR”.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 3 luni #9348 prin manual-mecanic
Bine, mulțumesc. Voi căuta pe Google să văd dacă găsesc ceva. :cheer: