Căutare MDM

Buletin

ZGOMOT ROATĂ FAȚĂ STÂNGĂ CHEVROLET OPTRA

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #7317 prin manual-mecanic
Am o problemă și este un zgomot enervant pe care îl aud la Chevrolet-ul meu Optra din 2007:

Sună ca un „CEAS” sau „CRUG”, îl face când plec în treapta 1, când schimb în a 2-a și, de asemenea, când frânez și accelerez din nou, de exemplu, când opresc pentru a trece peste o săritură. Nu ca atunci când merg mai repede.

Aud zgomotul doar uneori, nu este continuu și apare doar când plec în treapta 1 și când schimb în a 2-a cu roțile din dreapta. Am verificat plăcuțele de frână și nu au probleme vizibile...

De asemenea, când virez la dreapta se aude și destul de urât... când virez într-un viraj strâns nu se aude, doar în curbe simple, nesolicitante, aud acest zgomot parcă în centrul motorului...

ce ar putea fi? Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #7336 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: ZGOMOT ROATĂ STÂNGĂ FAȚĂ CHEVROLET OPTRA
Vezi dacă zgomotul apare când frânezi, problema ta este amortizorul. Mi s-a întâmplat și mie cu un Toyota Tercel. Acum, dacă nu este cazul, ar trebui să verifici rulmenții punții față și starea arborelui de transmisie. Puntea triplă ar putea fi deteriorată. Dar cred că a ta este cu tracțiune spate, deci cel mai probabil este un amortizor defect. Spune-mi orice ai ca să putem rezolva problema.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #7376 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: ZGOMOT ROATĂ STÂNGĂ FAȚĂ CHEVROLET OPTRA
Verificați rulmenții din față ai maselor, este posibil să fie deja deteriorați.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #8283 prin manual-mecanic
Dragi tuturor, iar eu, au trecut câteva săptămâni de când mecanicul meu a dat lubrifiant W-40 pe toată puntea față și zgomotul a revenit, am încercat din nou cu W-40 dar nu a funcționat, am fost la un alt mecanic și mi-a spus că sunt amortizoarele plus cupele și rulmenții lor, am schimbat cele 2 amortizoare față, cele 2 cupe și rulmenții lor și zgomotul încă persistă, acum îmi spun că ar putea fi un suport motor (silent block) sau vreo bucșă în tavă.... acum după ce am schimbat amortizoarele, cupa și rulmentul, am un alt zgomot la rotirea volanului care vine de la bobina cu cupa, mecanicul îmi spune că este pentru că bobina trebuie să se obișnuiască cu noua cupă... este adevărat sau a fost montată greșit? Mi-a spus să încerc câteva zile în caz că dispare zgomotul 2. Sper că mă puteți ajuta din nou.

Salutări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #8291 prin manual-mecanic
Salut, diagnosticarea unui vehicul fără a-l vedea este foarte dificilă, dar din ceea ce spui, înclin să cred că primul zgomot, când accelerezi în prima treaptă de viteză, se datorează plăcuțelor de frână. Acestea se lipesc adesea din cauza prafului și a apei. Plăcuțele de frână se desprind de disc din cauza mișcării discului.
Sfatul meu este să scoți plăcuțele de frână și să le cureți temeinic unde se prind de etrier (plăcuțele de protecție) și, de preferință, să le ungi cu vaselină de cupru, care este mult mai rezistentă la temperatură. Ai mare grijă să nu ajungă pe plăcuțe.
Al doilea zgomot din mijlocul motorului este foarte probabil un suport motor.
Și dacă, la schimbarea amortizoarelor, acestea fac zgomot când virezi, cel mai probabil este din cauză că sunt montate necorespunzător. Sfatul meu este să o duci la un service auto și să discuți cu ei. Un amortizor montat prost este periculos, pe lângă faptul că provoacă uzură neuniformă a anvelopelor.:cheer: