Căutare MDM

Buletin

Defecțiune a transmisiei CD4E la un Ford Escape din 2002

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 11 luni #50202 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la problema unei defecțiuni a transmisiei la un Ford Escape CD4E din 2002.
Ai perfectă dreptate, dragă coleg. Am verificat plăcuțele de la acel tambur dublu, dar nu am verificat niciodată pistonul. Mi-am pierdut ruliul și mâine îl voi scoate, deoarece nu este necesar să reduc transmisia pentru a-l verifica, deoarece iese prin spate, scoțând pompa.....și în exterior o voi monta pe pompă pentru a aplica aer comprimat și acolo vei vedea defectul dacă pistonul nu se mișcă sau dacă auzi aer ieșind prin banda de cauciuc...lasă-mă să fac toate astea și să postez rezultatele...mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 11 luni #50216 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la problema unei defecțiuni a transmisiei la un Ford Escape CD4E din 2002.

ATRM a scris: P0733 Raport incorect treapta de viteză 3 generică
P0734 Raport incorect treapta de viteză 4 generică

Când marchează o eroare a raportului de transmisie la o anumită viteză, este de obicei o defecțiune mecanică. Ai verificat deja TAMBURUL DUBLU? Acest tambur folosește Înainte / Direcție, care în aplicații influențează a 3-a și a 4-a. Verifică foarte atent acest tambur deoarece crapă și este foarte greu de detectat fisura. De asemenea, inspectează starea PISTOANELOR care funcționează în acest TAMBUR DUBLU.

Mult succes!!

Ai avut dreptate, prietene. Unul dintre pistoane avea o garnitură spartă și pierdea presiune prin ea... L-am schimbat și totul funcționează perfect, transmisia e ca nouă... Aș fi făcut asta de la început, verificând garniturile, dar am uitat... Mulțumesc pentru informații și sper că acest subiect va ajuta și alte persoane care au aceeași problemă... Cu cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 8 ani și 2 săptămâni #52616 prin manual-mecanic
Salut, am avut o problemă similară data trecută și era tamburul dublu, se defectase pistonul, am schimbat tamburul dublu și problema s-a rezolvat, acum am o altă problemă, să zic că transmisia s-a defectat din nou, dar acum rămâne în punctul mort, demontez transmisia să văd ce s-a întâmplat. -
Sper că te ajută asta.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 5 ani și 2 luni #54100 prin manual-mecanic

Regele a scris: Ai perfectă dreptate, dragă coleg. Am verificat plăcuțele de la tamburul acela dublu, dar nu am verificat niciodată pistonul. Am pierdut ruliul și mâine îl voi scoate, deoarece nu este necesar să reduci transmisia pentru a-l verifica, deoarece iese prin spate, scoțând pompa.....și afară o voi asambleza în pompă pentru a aplica aer comprimat și acolo vei vedea defectul dacă pistonul nu se mișcă sau dacă auzi aer ieșind prin banda de cauciuc...lasă-mă să fac toate acestea și să postez rezultatele...mulțumesc

Bună dimineața, am găsit acest forum căutând o soluție, am coborât transmisia CD4E de la un Mystique din '99 pentru a repara scurgeri, nu s-a stricat, a fost reparată complet, schimbarea garniturilor, ligamentelor, pastelor etc., la verificarea tamburului de forță directă am găsit uzură pe interior cauzată de un inel de presiune și am schimbat tamburul cu unul în stare mai bună, la asamblarea transmisiei și testarea a făcut ce au comentat, prima și a doua au intrat bine și 3A și 4A nu mai sunt, am verificat și cablaje, semnale PCM și bine, acum văd că e posibil ca tamburul să fi rămas defect sau să fie crăpat.
Pentru a mă asigura că este așa înainte de a schimba în treaptă inferioară, cum pot verifica dacă tamburul este defect și nu altceva?
Se spune că este posibil să coborâm tamburul dublu cu ajutorul pompei, este corect?
salutări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 6 luni și 2 săptămâni #54517 prin manual-mecanic
Salut Rey, ai postat același lucru pe Foromecanicos?
După multe analize timp de câteva săptămâni și înainte de a trimite cutia la demontare, se pare că atunci când aceste două coduri, P0733 și P0734, se combină într-o cutie de viteze CD4E, dacă nu este o problemă cu solenoidul, totul indică legături/etanșări directe ale pistonului defecte. Dacă treapta a doua funcționează bine, atunci ar trebui să excludem problemele cu treapta a patra legate de alte ambreiaje (treapta a doua și a patra funcționează similar, servomotorul acționând benzile treptelor a doua și a patra, dar în treapta a patra, PCM-ul modulează și supapa convertorului de cuplu, ceea ce necesită o anumită presiune a uleiului), cu atât mai mult dacă după testare se observă că este aplicată blocarea. Ceea ce te întreb este următorul: legăturile pe care le-ai schimbat au fost rupte sau crăpate, dar nu tăiate? A fost vorba de legătura interioară sau exterioară, sau ambele? În imagine vedem pistonul direct 965 și legăturile interne și externe 336 și 337.