Căutare MDM

Buletin

Motorul camionetei trece uleiul către radiator

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32114 prin manual-mecanic
Motorul camionetei pierde ulei în radiator. Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni de la MDM, bună ziua!
Am să vă povestesc despre o situație care mi se întâmplă în prezent cu camioneta mea ISUZU, modelul 93.
Am această camionetă de aproape 2 ani și recent a început să se defecteze din cauza faptului că uleiul trece în radiator (și în sistemul de apă de răcire în general). Crezând că garnitura chiulasei ar putea fi deteriorată, am dus-o la un mecanic, dar mi-au spus că garnitura este în regulă, deoarece uleiul trece în apă și nu invers. I-am rugat să-mi explice motivul acestei defecțiuni și mi-au spus că cel mai probabil monoblocul era crăpat în vreo venă de răcire și că cel mai probabil întregul motor ar trebui schimbat. Am dus-o la un alt service și mi-au spus ceva foarte asemănător. Credeți că ceea ce îmi spuneți se întâmplă cu adevărat? Aș dori să menționez că am continuat să folosesc camioneta și nu a pierdut compresie (putere) și nu se încălzește peste normal. O cunoștință mi-a sugerat să folosesc un remetalizator precum RESURS pentru a vedea dacă asta ar „sigila” fisura, dar am îndoieli că asta se întâmplă cu motorul, motiv pentru care vă cer sprijinul și comentariile pe această temă. Noroc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32125 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Motorul cu pick-up pierde ulei în radiator
Bună seara, și dacă e ulei de motor? Ar putea fi transmisia? Pentru că e foarte greu să se întâmple ce ți-a spus service-ul. Mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32129 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Motorul cu pick-up pierde ulei în radiator
Salut prietene, am avut aceeași problemă cu un Toyota FJ-40 și motorul 2F. Nu o dată, ci de două ori în cei 15 ani în care am deținut acel vehicul. Se pare că garnitura arborelui cu came era ruptă. A trebuit doar să o înlocuiesc și asta a fost tot. Și, la fel ca tine, nu a pierdut putere și nici nu s-a supraîncălzit; doar a scurs ulei în radiator. Am observat și eu că atunci când am scos capacul radiatorului (când era rece, omule), au ieșit bule de aer din radiator. Desigur, acest lucru s-a observat mai bine prin umplerea completă a radiatorului. Sper că aceste informații îți sunt utile.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32130 prin manual-mecanic
Dacă camioneta ta are o transmisie automată (AT), este foarte probabil să fie nevoie să înlocuiești radiatorul, deoarece dacă uleiul din interiorul său provine de la cutia automată, acesta se va deteriora deoarece răcitorul (care se află în interiorul capacului radiatorului) este probabil „gropat” sau corodat și se poate scurge în apă, iar invers se poate întâmpla, așa că verifică repede înainte de a-ți deteriora mai mult vehiculul folosindu-l așa...
..

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32131 prin manual-mecanic
Ei bine, nu trebuie neapărat să înlocuiești radiatorul dacă răcitorul de ulei este deteriorat; acesta poate fi reparat. Și pentru a clarifica orice îndoială, verifică culoarea uleiului din radiator. Dacă este roșu, prietenul tău are dreptate, este vorba de răcitorul cutiei de viteze care a fost deteriorat. Dacă este negru sau gri, este vorba de răcitorul motorului. Cu aceste dovezi, vei scăpa de orice îndoială și vei lua măsurile corespunzătoare.