Căutare MDM

Buletin

Amestecă apa cu uleiul

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31945 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Amestecarea apei cu ulei
Salut Jonaz, Hyundai-ul este automat sau sincron? Dacă este automat, trebuie să stabilești care ulei se amestecă cu apa (ulei hidraulic sau ulei de motor). Pentru a face asta, stabilește care ulei are un nivel scăzut. O altă problemă este, dacă ai schimbat garnitura chiulasei, ai efectuat un test de planeitate pe chiulasă? Problema a apărut înainte sau după schimbare?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31952 prin manual-mecanic
Cutia este automată și apa contaminează motorul. Testul de planeitate la chiulasă și bloc motor a fost făcut bine, testul hidrostatic la fel. Totuși, am condus-o două zile și nu a amestecat totul bine, dar a consumat un litru de apă în 80 km. Când am pus presiune pe radiator să verific dacă există o scurgere de apă în sistemul de răcire, oh surpriză, a început să se amestece din nou.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31955 prin manual-mecanic
Salut Jonaz, dacă e vorba de ulei de motor, există două moduri în care uleiul și apa se pot amesteca: prima în chiulasă, iar a doua în răcitorul de ulei. Acesta este de obicei situat la baza unde înșurubezi filtrul de ulei. Poți încerca să ocolești conexiunea de apă care trece prin acolo, lăsând neacoperită scurgerea răcitorului. Dacă există o scurgere, aceasta va ieși și vei fi sigur că e de vină. În ceea ce privește chiulasa, reține că acestea sunt motoare cu compresie ridicată și necesită un cuplu adecvat. Nestrângerea chiulasei poate cauza pierderea compresiei și amestecarea sau pierderea fluidelor care trec prin ea (apă și ulei). Dacă ai ocolit-o așa cum s-a menționat mai sus și nu au existat scurgeri de ulei sau apă, cu siguranță trebuie să fie garnitura chiulasei. Spune-ne ce se întâmplă. Mult succes.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31956 prin manual-mecanic
Dacă spui că ai pus presiune pe radiator și s-a amestecat, există posibilitatea ca chiulasa să aibă o fisură într-o zonă greu de detectat și apa să se infiltreze în motor prin acolo. Când strângi chiulasa, aceasta se dilată și apa se infiltrează.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31957 prin manual-mecanic
Mă gândeam la același lucru, dar îmi imaginez că râșnița a setat o presiune mai mare decât cea pe care am pus-o eu, care a fost de 15 psi.