Căutare MDM

Buletin

Amestecă apa cu uleiul

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #31945 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Amestecarea apei în ulei
Salut Jonaz, Hyundai-ul este automat sau manual? Dacă este automat, trebuie să stabilim ce ulei se amestecă cu lichidul de răcire (ulei hidraulic sau ulei de motor). Pentru a face asta, verificăm care are un nivel scăzut. De asemenea, dacă ai înlocuit garnitura de chiulasă, ai testat chiulasa pentru planeitate? Problema a început înainte sau după înlocuirea garniturii?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #31952 prin manual-mecanic
Transmisia este automată și apa contaminează motorul. Testul de planeitate a chiulasei și a blocului motor a fost făcut și totul a fost în regulă, la fel și testul hidrostatic. Totuși, am condus-o două zile și nu s-a amestecat corespunzător, dar a consumat un litru de apă în 80 km. Când am presurizat radiatorul pentru a verifica dacă există o scurgere de apă în sistemul de răcire, surpriză, surpriză, a început să se amestece din nou

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #31955 prin manual-mecanic
Salut Jonaz, dacă e vorba de ulei de motor, există două posibilități pentru amestecul de ulei și apă: prima este în chiulasă, iar a doua este în răcitorul de ulei. Răcitorul de ulei este de obicei situat la baza unde se înșurubează filtrul de ulei. Poți încerca să ocolești conexiunea de apă care trece prin acolo, lăsând răcitorul expus. Dacă există o scurgere, aceasta va ieși acolo și vei fi sigur că asta e problema. În ceea ce privește chiulasa, reține că acestea sunt motoare cu compresie ridicată și necesită un cuplu adecvat. Un cuplu incorect poate cauza pierderea compresiei și a amestecului sau pierderea de fluide (apă și ulei). Dacă ai ocolit chiulasa așa cum am menționat anterior și nu a existat nicio scurgere de ulei sau apă, atunci cu siguranță este vorba de garnitura chiulasei. Spune-mi ce se întâmplă. Mult succes.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #31956 prin manual-mecanic
Dacă spui că ai presurizat radiatorul și s-a amestecat, există posibilitatea ca chiulasa să aibă o fisură într-o zonă greu de detectat, iar acolo se scurge apa în motor. Când strângi chiulasa, aceasta se dilată și pierde apă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #31957 prin manual-mecanic
Mă gândeam la același lucru, dar îmi imaginez că la atelierul mecanic i-au pus o presiune mai mare decât cei 15 psi pe care i-am pus