Căutare MDM

Buletin

Recondiționare arbore cotit Trailblazer 2002

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30031 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicii manuale pe tema Rectificarea arborelui cotit Trailblazer 2002
Mulțumesc pentru feedback, Claudio

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30032 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicii manuale pe tema Rectificarea arborelui cotit Trailblazer 2002

mbritor a scris: Bună ziua: Am cumpărat această camionetă cu 170.000 km, acum arată 187.000 km. Am profitat de ocazie pentru a instala segmenți de piston noi și doar arborele cotit a fost rectificat la -0,10 din diametrul rulmentului principal

Asta înseamnă un kilometraj foarte mic pentru o revizie generală, darămite pentru o recondiționare a arborelui cotit... în plus, l-ai cumpărat recent, deci probabil că daunele provin de la o utilizare anterioară, mai ales că e un Trailblazer, care ar trebui să aibă un motor care să reziste mult mai mult decât a avut...

În fine, decizia îți aparține, dar dacă aș fi în locul meu... aș trece cu vederea.

Am înlocuit recent segmenții de piston și rulmenții la Silverado-ul meu, pur și simplu pentru că avea scurgeri de ulei din mai multe garnituri. Am profitat de ocazie să demontez motorul și să-l verific, fără a-l repara, fără nicio reparație. Camioneta are 430.000 km și o am de când avea 60.000 km

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30034 prin manual-mecanic
Deci, aceasta este situația mea. Mecanicul meu mi-a spus că această defecțiune se datorează faptului că uleiul nu a fost pompat din cauza murdăriei cauzate de acumularea de nămol (nu știu dacă mă explic bine) care s-a acumulat din cauza lipsei de întreținere. În orice caz,
apreciez foarte mult timpul acordat și voi ține cont de sfatul dumneavoastră.
Mulțumesc încă o dată, Miguel Brito Ruiz

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30041 prin manual-mecanic
Salut prietene, referitor la întrebarea ta, nivelul uleiului menționat funcționează perfect. Spune-i mecanicului tău să verifice pompa de ulei pentru a se asigura că nu este zgâriată sau să o înlocuiască dacă este. Dacă totul este în regulă, reasambleaz-o; nivelul uleiului va funcționa bine pentru tine. Asigură-te doar că schimbi uleiul în mod regulat, astfel încât aceeași problemă să nu se mai întâmple

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30134 prin manual-mecanic
Rectificarea și strângerea șuruburilor arborelui cotit sunt comune, se fac bine, iar vehiculele rezistă mult mai mult. Trebuie doar să fii atent la ulei. Dacă este făcut perfect, recomand să-l păstrezi; nu vei avea probleme. Arborele cotit poate fi chiar reconstruit conform specificațiilor din fabrică; nu e sfârșitul lumii. Am restaurat câteva vehicule vechi pentru care nu se mai găsesc piese de schimb și am făcut acest tip de reparație și totul a mers bine.