Căutare MDM

Buletin

Cuplul de strângere al camerelor

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28766 prin manual-mecanic
Cuplu de strângere al camerelor Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor!!!

Am nevoie de ajutor. Am căutat manualul de service pentru Optra Design din 2007, dar nu l-am găsit. Practic, ce trebuie să știu este la câte livre să strâng șuruburile care fixează camera, precum și șuruburile care fixează corpul clapetei de accelerație de acesta și cum ar trebui poziționate reperele de distribuție ale arborelui cu came și ale amortizorului pentru a sincroniza pistoanele cu supapele. Cureaua de distribuție mi-a sărit și 12 supape s-au îndoit. Au reparat deja camera (au înlocuit toate supapele și toate ghidajele; conform lor, aveau mult joc și se putea scurge ulei), dar nu o pot instala pentru că nu știu la câte livre să strâng fiecare șurub și cum ar trebui poziționate reperele de distribuție ale arborelui cu came și ale amortizorului. Dacă cineva are aceste informații, vă rog să mă ajutați. Nu sunt mecanic; pur și simplu îmi place să fac lucruri pe vehiculele mele singur. Am experiență cu acest subiect doar cu motoarele VW Beetle, ceea ce este foarte ușor pentru că nu are curea de distribuție sau lanț. Mulțumesc foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28771 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Cuplu de strângere a camerei
Strângeți ca un melc, ați înțeles?
Pasul 1: 25 Nm
Pasul 2: 90°
Pasul 3: 90°
Pasul 4: 90°

Asta spune Autodata, pentru mașina aia, îmi imaginez că e 1.8, din ce țară? Pentru că aici, în Mexic, e 2.0

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28776 prin manual-mecanic
și cele ale manifulului la 25 Nm

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28789 prin manual-mecanic
Bună dimineața Pineda, îți mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Într-adevăr este un 1.8 din Venezuela din 2008, am greșit anul (deși există și o versiune 2.0 aici), este un Hatchback (cred că așa se scrie), adică cel cu portbagaj scurt. Dealerul de piese îmi spune că are motor Optra Design. Să vedem dacă am înțeles:

Pasul unu: Le strâng pe toate la 25 Nm în mișcare de melc (aici îi spunem decalat).
Pasul doi: Strâng fiecare piuliță rotind-o cu 90 de grade în aceeași mișcare de melc.
Fac acest ultim pas de trei ori, decalând de fiecare dată, până termin 3/4 de tură, corect?

Dacă nu, îmi pare rău!

Nu știu dacă știi cum funcționează marcajele. Am înțeles că ar trebui să fiu cu fața spre marcajele de pe fiecare fulie a ambilor arbori cu came, adică fiecare marcaj ar trebui să fie îndreptat spre celălalt. Și marcajul amortizorului ar trebui să fie în sus, asta am înțeles, dar nu sunt sigur. Orice ajutor suplimentar ar fi foarte apreciat, frate! Mulțumesc!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28791 prin manual-mecanic
Există un mic dezavantaj aici, dar nu este o problemă. Motorul Daewoo de 1,8 litri din Aveo-ul mexican nu are un întinzător (roletă de întindere). Cu toate acestea, cred că motorul de 1,8 litri din Optra-ul tău are o roată de întindere.

Iată poziția, deci ar trebui să arate așa:

Dacă mașina ta nu are întinzător, anunță-mă ca să-ți pot face o poză. Dar îmi imaginez că, la fel ca în Mexic, cea fără întinzător corespunde motorului Aveo: 1.8 în Mexic și 1.6 în țara ta.