Căutare MDM

Buletin

Temperatura obiectivului meu

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28494 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Temperatura dispozitivului meu Gol
BUNĂ, PRIMUL LUCRU PE CARE AR TREBUI SĂ-L VERIFICI ESTE TEMPERATURA DE FUNCȚIONARE A MOTORULUI. NU O ȘTIU. DACĂ ESTE CUM SPUNE KIKEMEC, ATUNCI FUNCȚIONAREA SA ESTE NORMALĂ.
POȚI PUNE UN BEC CU UN INTERVAL DE FUNCȚIONARE DIFERIT, DACĂ ESTE REZONABIL.
Cât despre miezul încălzitorului, e o idee bună să-l ai funcțional. Pe lângă încălzirea din timpul iernii, acesta oferă o resursă. Când temperatura crește puțin și butonul de bord este setat pe rece, îl rotești rapid pe încălzire maximă și temperatura motorului scade cu câteva grade.
Cât despre termostat, dacă nu are, există o obstrucție mai puțin în circuitul de apă și te va răci mai mult pentru că circulă o masă mai mare de apă. Dezavantajul este că iarna motorul va trebui să funcționeze mult timp pentru a atinge temperatura de funcționare. Știi câte viteze are electro-ul lui Gol? S-ar putea ca bobina releului să se cupleze doar la a doua viteză. Mi s-a întâmplat asta la o Siena. Când trebuia să cuplez prima viteză, unul dintre pinii bobinei a scânteiat și abia când temperatura a crescut și mai mult a cuplat a doua viteză (mai rapidă), care în mod normal funcționează întotdeauna la cea mai mică viteză.
Sper că am fost clar. Cu cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28508 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Temperatura dispozitivului meu Gol
Mulțumesc. Am investigat și temperatura lui Gol este 90-92º, acum merge la 95-97º, ceea ce este mult și nu aș vrea să se ardă garnitura din nou așa cum s-a întâmplat. Ceea ce voi încerca este să cumpăr un bec pentru o temperatură mai mică de 85º ca să văd dacă menține temperatura la 90, ceea ce este recomandat. Problema cu termostatul este ceea ce încă nu sunt sigur; din moment ce nu am unul, apa circulă mai repede. Mă gândesc să verific bordul să văd dacă citește corect. Dacă cineva știe cum funcționează, trebuie să aibă un senzor de temperatură în motor, îmi imaginez.
Electromotorul funcționează aparent la o singură viteză, deoarece becul are doar doi dinți. Am auzit și că mașinile cu aer condiționat folosesc două viteze.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28519 prin manual-mecanic
BUNĂ GOLERO,
Nu-ți face griji că nu ai termostat. Faptul că circulă mai repede, cum spui tu, nu este adevărat. Viteza de circulație este asigurată de pompă. Termostatul prezintă o pierdere de presiune deoarece trecerea nu este complet liberă, prin urmare, înainte și după el vei avea un delta P, iar pentru a obține un transfer de temperatură mai mare, cu cât presiunea în circuit este mai mare, cu atât schimbul este mai mare. Concluzie: Răcirea fără termostat va fi mai mare. Dar economisește timp iarna deoarece motorul va funcționa rece mult timp, iar dacă vrei să folosești încălzitorul, va trebui să aștepți mult timp.
Cât despre citirea temperaturii, dacă există un bec electric, care este de obicei în chiulasă. Pentru a o verifica, ai nevoie de un termometru cu interval adecvat, cel puțin 120°, și verifică temperatura din motor față de cea indicată pe bord.
Cu stimă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28537 prin manual-mecanic
La motoarele Volkswagen, termostatul nu poate fi scos deoarece acestea sunt cu corp dublu și mențin două presiuni diferite. Când nu funcționează, funcționează la temperaturi mai ridicate și tind să se încălzească. Acum, acest motor funcționează la temperaturi mai ridicate, la fel ca cele franceze. Diferența este că funcționează la două turații și, prin urmare, la două temperaturi. Poți pune o vulantă mai mică, dar ventilatorul va funcționa mai mult timp.