Căutare MDM

Buletin

Cerere despre cămășile cilindrilor

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28389 prin manual-mecanic
Întrebare despre cămătoarea cilindrului postată de manual-mecanica
Bună ziua, am o întrebare, sper să nu fie luată ca o întrebare prostească, trebuie să știu următoarele: Dacă am un motor căruia i se vor schimba cămășile de cilindru și acestea au un diametru de 90 mm și o lungime de 191 mm, ce s-ar întâmpla dacă se montează cămăși cu diametrul de 90 mm și lungimea de 160,48 mm, un client mi-a pus această întrebare și adevărul este că am fost puțin cam scurt, a subliniat acest lucru deoarece segmenții nu ar ajunge niciodată la fundul cilindrului. Aș aprecia foarte mult un răspuns.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28398 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Întrebare despre cămășile de cilindru
Salut Jamoza, nu văd ideea de a scurta o cămașă de cilindru ca fiind viabilă. Deși e adevărat că segmenții nu ajung până la capăt, cămașa de cilindru este proiectată special pentru bloc. Dacă instalezi una mai scurtă, riști să se deplaseze odată cu mișcarea pistonului. La fel s-ar întâmpla dacă ai instala una mai lungă (dacă reușești să o montezi), deoarece biela ar putea să o lovească în timpul cursei. Se pot face modificări de câțiva milimetri, dar o diferență de 30 mm la cămașa de cilindru înseamnă practic înlocuirea întregului bloc. Cu cele mai bune gânduri și sper că ți-am clarificat oarecum îndoielile.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28400 prin manual-mecanic
Bună ziua, scuză-mă, dar dacă îmi spui despre ce cămașă de cilindru vorbim, vom vedea dacă te pot ajuta. Spune-mi doar care cămașă este cea originală și pentru ce mașină și spune-mi cu ce vrei să o înlocuiești.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28407 prin manual-mecanic
Nu ar fi posibil, deoarece, după cum știți, există două tipuri de căptușeli: umede, în care circuitul de răcire trece prin pereți; și uscate, care sunt atașate la bloc. În cazul acestora, ați putea avea probleme cu vibrațiile, deoarece o parte nu ajunge la punctul său de ancorare.
Producătorii de motoare își calibrează întotdeauna toate piesele și toți au un motiv pentru o funcționare perfectă și echilibrată. Dacă modificăm oricare dintre acești parametri, acest lucru va reduce întotdeauna longevitatea motorului.
Rețineți că acesta este doar modul meu de gândire.
Cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28411 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult pentru contribuție, acum am înțeles mai clar.