Căutare MDM

Buletin

se aprinde martorul luminos al uleiului

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28279 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Se aprinde martorul luminos de ulei
Bună dimineața, pompa de ulei are o supapă de bypass pentru menținerea presiunii. Când arcul pierde presiune, aceasta este o defecțiune foarte frecventă, la fel ca și filtrele. Atenție, există și alte defecțiuni, cum ar fi diluarea combustibilului (scăderea vâscozității) sau uleiul în sine.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28284 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Se aprinde martorul luminos de ulei
În general, dacă martorul se stinge când accelerezi, este din cauza presiunii uleiului și aceasta poate apărea fie de la pompă, fie de la filtrul de ulei, dar fii atent deoarece această defecțiune apare și atunci când metalele sunt rotite.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28285 prin manual-mecanic
Salut! Prima mea recomandare este NU-L FOLOSIȚI! Până când problema nu este rezolvată. Tot ce ți s-a recomandat pare posibil, precum și schimbarea uleiului cu o altă marcă și poate cu un grad de vâscozitate diferit. Gata.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28289 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru ajutor. Mașina mea este un Corsa din 2005, iar uleiul trebuie schimbat în curând. Mai are mai puțin de 150 km. Problema cu uleiul este că am folosit întotdeauna ulei semisintetic, iar ultimul schimb a fost făcut la service. Nu știu ce tip de ulei au pus, așa că am programat un schimb de ulei pentru următorii 5.000 km. Îmi imaginez că acesta este uleiul care îmi dă problema.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #28290 prin manual-mecanic
Primul lucru de făcut este să măsurați presiunea uleiului.
La ralanti, ar trebui să fie de cel puțin 20 psi, iar la turație mare, ar trebui să ajungă la cel puțin 40 psi. Dacă se încadrează în aceste valori, atunci defectul este la balonul de ulei (un „tipar” în Peru). Dacă valorile sunt mai mici, există probleme interne ale motorului, cum ar fi pompa sau piesele metalice ale carterului și bielei. Aceste teste, desigur, se fac la cald.