Căutare MDM

Buletin

Vă rog ajutor cu aprinderea electronică GM!!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25452 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Ajutor cu aprinderea electronică GM, vă rog!!
ok, dar ce înseamnă că distribuitorul este de înaltă energie?
și ce bobină trebuie să schimb cea de înaltă tensiune (care este cea care intră în capac) sau pick-up-ul care furnizează tensiunea alternativă modulului?
Contragreutățile pentru avansuri sunt ruginite, ceea ce poate provoca și o defecțiune.
AM verificat DEJA conexiunea la distribuitor și chiar am pus una nouă care iese din modul spre bobina de înaltă tensiune. Ce altceva pot verifica?
Chiar vreau să repar defectul ăla de la camion!!!
Mulțumesc pentru răspuns, Heldat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #25620 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Ajutor cu aprinderea electronică GM, vă rog!!
Îmi pare rău că nu am scris mai devreme, nu am deschis pagina mea din lipsă de timp, pentru că uite dacă ai bobina deasupra capacului distribuitorului și la fel și modulul de aprindere, atunci este energie mare, deoarece acești distribuitori au fost printre primii care au produs peste 45.000 de volți în secundar pentru a produce o scânteie mai intensă și mai eficientă în cilindri. Mai întâi schimbă bobina secundară, adică bobina pătrată, când o scoți, verifică dacă capacul nu este rupt, dacă vezi crăpături, schimbă-l, curăță bine conexiunile dintre bobină și sursa de alimentare, de asemenea, masa, că totul este curat și bine instalat pentru a evita scurgerile de curent și nu uita să pui vaselină siliconică sub modul, între baza sa și modul, este esențial, sper că condensatorul tău nu este scurtcircuitat, este unul pătrat situat lângă modul, scoate-l și testează-l, dacă nu, nu mai funcționează.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #25888 prin manual-mecanic
Ok, ar putea fi bobina asta cea care arde modulul?
Și încă ceva, am conectorii care merg la module, unul dintre terminale era ars, adică mufa era ca și cum ar fi fost sigilată, am schimbat acele cabluri împreună cu condensatorul, acum unul dintre acele cabluri a căzut când gaura a căzut cu camionul, ar putea fi contactul prost dintre modul și bobină ceea ce a cauzat topirea mufei și arderea modulului?
O să văd o fotografie cu piesa ca să o vedeți, fără nicio taxă!!

Am verificat deja tot ce mi-ai spus și ce am greșit a fost asta,
mulțumesc mult pentru ajutor,
aștept răspunsul tău.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #25890 prin manual-mecanic
Uite, conexiunea la masă a modulului se face prin șuruburile care fixează modulul. Este foarte frecvent ca acele șuruburi să ruginească pe capul șurubului. Ar trebui să îndepărtezi rugina dacă există. Mi s-a întâmplat de mai multe ori ca modulul să se ardă din cauza unei defecțiuni la bobina de reluctanță variabilă. Această bobină de reluctanță variabilă este cea care produce semnalul pentru ca modulul să declanșeze scânteia. Mi s-a întâmplat asta la camioanele Chevrolet Ford Dodge. La Chevrolet-urile cu distribuitor care are bobina în interior, acesta nu are rezistență, tensiunea ajunge la ea direct de la comutatoarele de aprindere. Sper că te ajută acest lucru.