Căutare MDM

Buletin

Ajutor cu aprinderea electronică GM, vă rog!!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25429 prin manual-mecanic
Salut, am nevoie de ajutor pentru că modulul meu de aprindere se arde încontinuu după 3 sau 4 luni și nu știu de ce. Am încercat toate mărcile, chiar și cea originală. Am citit manuale, dar nu găsesc problema. De unde ar trebui să încep?
Am o camionetă Chevrolet cu motor 305,
carburator

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25430 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Ajutor cu aprinderea electronică GM, vă rog!!
Bună;
Deși nu dețin o mașină americană, poate că experiența mea te poate ajuta.

Iată câteva sfaturi, fără o ordine anume (și presupunând că ai verificat dacă conexiunile modulului sunt corecte și că are o conexiune bună la masă):

1) Dacă modulul tău este extern, verifică dacă are un radiator (o placă de aluminiu este suficientă în multe cazuri). Modulul se încălzește destul de tare (acest lucru este normal), așa că are nevoie de o modalitate bună de a se răci. 2

) Verifică bobina de aprindere; asigură-te că nu este scurtcircuitată. Încearcă să instalezi o altă bobină pentru a vedea ce se întâmplă. Verifică-i rezistența; s-ar putea să fie nevoie să adaugi un balast (rezistențe externe, acestea nu costă mai mult de S/.15).

3) NOTĂ: Există bobine pentru aprindere electronică și bobine pentru aprindere cu condensator. Deși sunt identice din punct de vedere fizic, NU SUNT ACELEAȘI. Timpul de răspuns, curentul, sarcina, rezistența etc. variază. Bobinele de înaltă tensiune (MSD Blaster, Pertronix Flame Thrower, Accel etc.) necesită un balast de 0,8 Ohm atunci când sunt utilizate cu module standard. Cel mai probabil, va trebui să îl confecționați la comandă (convertind o rezistență standard de 1,6 Ohm la 0,8 Ohm prin tăierea firului la lungimea corespunzătoare - puteți calcula acest lucru folosind formule fizice de bază).

4) Verificați dacă bobina de captare a distribuitorului primește corect semnalele. Bobina de captare funcționează prin inducție magnetică și este situată în interiorul distribuitorului. De fiecare dată când arborele se rotește, trimite un semnal pe care bobina de captare îl detectează (ON/OFF) și îl trimite către modulul de aprindere, care, la rândul său, trimite semnalul procesat către bobina de aprindere pentru a genera scânteia.

5) Verificați firele bujiei și firul bobinei de aprindere. Unul dintre ele ar putea fi scurtcircuitat sau uzat, creând o rezistență inutilă.

6) Verificați capacul distribuitorului și discul: Nu ar trebui să fie crăpate. Contactul central de carbon de pe capac ar trebui să aibă dimensiunea corectă (dacă nu, este uzat). Contactele ar trebui să mai aibă material rămas, iar contactul discului ar trebui să fie intact și curat.

7) Verificați alternatorul: Efectuați întreținerea (înlocuiți releul, periile, rulmenții etc.) și verificați dacă se încarcă corect. Alternatorul nu ar trebui să furnizeze niciodată mai mult de 14V. În mod ideal, tensiunea sa de ieșire ar trebui să fluctueze între 12V și 14V (în funcție de utilizarea luminilor, a sistemului audio, a proiectoarelor de ceață etc.).

Sper că acest lucru vă va ajuta.

Mult succes!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25449 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Ajutor cu aprinderea electronică GM, vă rog!!
Salut, mulțumesc pentru sfat.
Dar am o întrebare. Bobina mea de aprindere este integrată în distribuitor și, din câte am citit, bobina externă (cea cu balast) funcționează bine. Alternatorul meu produce mai mult de 15 volți. Ar putea fi asta problema? Dar s-a ars înainte, chiar dacă alternatorul era în regulă.
Cum fac o conexiune bună la masă la modul? Îmi puteți trimite un exemplu sau o diagramă, vă rog?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25450 prin manual-mecanic
Uite, prietene, distribuitorul tău are cu siguranță multă energie. Ceea ce a sugerat celălalt tip este corect, dar îți sugerez și să folosești un voltmetru pentru a măsura tensiunea care ajunge la distribuitor. Ar trebui să fie aproximativ aceeași cu tensiunea bateriei. Cu contactul pus, curăță firul de masă sau negativ care merge de la baterie la motor. Dacă e în regulă, atunci înlocuiește bobina de aprindere. Ar putea avea o rezistență în afara intervalului
care afectează modulul de aprindere. Bobina de aprindere este puțin probabil să deterioreze modulul; este mai probabil să nu mai funcționeze complet, deși nu este imposibil. Acest distribuitor poate suporta 15 volți, dar nu-l lăsa așa.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #25451 prin manual-mecanic
ALTĂ SUGESTIE: AȘEZAȚI VASELINĂ SILICONIZATĂ SUB MODUL, DACĂ ACESTA ESTE ÎN DISTRIBUITOR, PENTRU A DISPIRA CĂLDURA; ALTFEL, MODULUL SE VA ROTĂ REPEDE. OK.