Căutare MDM

Buletin

Problemă cu bateria la un VW Caravelle din 2005

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19530 prin manual-mecanic
Bună dimineața:

Felicitări pentru forumul vostru. Problema mea este că am un Volkswagen Caravelle T5 din 2005 și, dacă îl las nefuncțional cam o săptămână, se defectează bateria. Am înlocuit bateria acum un an pentru că s-a stricat cea veche. Atunci am detectat problema scurgerii.
De aceea, acum deconectez cablul de masă de fiecare dată când îl las în parcare. Când îl deconectez, bateria funcționează perfect când o reconectez, deci bateria în sine nu are scurgeri.
Când reconectez cablul de masă, observ un sfârâit vizibil. Ce pot face pentru a găsi scurgerea?

La ultima mea călătorie, acum o săptămână, a apărut mesajul „ALTERNATOR - ATELIER” pentru câteva secunde. Dar a dispărut. Martorul bateriei, care ar trebui să indice defecțiunea, nu a rămas aprins.

Nu înțeleg prea multe despre mecanică, dar am niște cunoștințe de electricitate. Și nu știu de unde să încep să caut sau ce piese. Aș vrea, de asemenea, să știu aproximativ unde este amplasat alternatorul.

Vă mulțumesc foarte mult.

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19535 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu bateria la un VW Caravelle din 2005
Salut Diego. Aș începe cu alternatorul, care de obicei dă acest simptom când placa cu diode este defectă. Poți încerca să deconectezi borna pozitivă a alternatorului (cablul mare) și apoi să conectezi bateria pentru a vedea dacă scânteia pe care o produce este mult mai mică. Dacă da, vina este la alternator.
P.S.: Când te joci cu cablurile, ține întotdeauna bateria deconectată.
Mult succes...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19567 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu bateria la un VW Caravelle din 2005
Mulțumesc mult, o să încerc și te voi anunța...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19568 prin manual-mecanic
Ar fi... să scot ambele borne, pozitivă și negativă, de la baterie. Presupun că unul dintre cablurile care merge la borna pozitivă a bateriei este de la alternator, nu? Îl scot de la bornă (da, pot) și reconectez bateria, nu? Dacă nu sfârâie la fel de tare... asta e tot, nu? Și care ar fi soluția?

Mulțumesc încă o dată.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #19571 prin manual-mecanic
Salut, pentru a detecta pierderea, poți scoate borna pozitivă a bateriei și conecta un ampermetru în serie între borna bateriei și borna pozitivă. Când observi pierderea, scoate siguranțele până când ampermetrul scade la 0. În acest fel, poți vedea circuitul care generează curentul și poți verifica dacă funcționează corect. Sper că acest lucru te ajută.