Din câte am înțeles și în funcție de cum funcționează mașina mea, supapa EGR se deschide sau se închide doar, dar ECU controlează gazele care urmează să fie recirculate cu o supapă fluture în galeria de admisie controlată de un motor pas cu pas. Totuși, ECU calculează cantitatea de „fum” pe care o inhalează motorul, deoarece atunci când supapa se deschide și supapa fluture se închide, există un vid care forțează intrarea fumului. Dar, din moment ce ECU, nefiind o prostie, știe că cu cât intră mai mult fum, cu atât intră mai puțin aer, și din moment ce debitmetrul măsoară cantitatea de aer admisă, dacă acoperi doar duza pentru a bloca fumul, supapa se deschide, aceeași cantitate de aer intră pentru că fumul este blocat, și aici avem defectul electric de temut. Dar ECU nu este suficient de inteligent pentru a ști dacă prin EGR trece fum sau aer, aici intervine trucul: trebuie să acoperi fumul și să permiți aerului curat să intre atunci când EGR-ul se deschide. Pentru a face asta, am făcut o bucată de aluminiu care permite intrarea aerului proaspăt. Ca să fiu exact, trebuie tras după filtrul de aer, dar înainte de debitmetru, deci nu îl măsoară. Primesc eroare doar dacă merg la vale cu o treaptă mică de viteză și la turații mari, deci deduc că intră puțin flux de aer prin EGR. Te voi anunța când îl voi dezvolta puțin mai mult.