Căutare MDM

Buletin

Pierderea puterii motorului

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9896 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Pierderea puterii motorului
Ok.. aș vrea să întreb dacă bobinele pot fi interschimbate, adică pot folosi bobina care funcționează pe 1-4 și să o pun pe 2-3?

Când deconectezi firele bujiei, se aude arcul electric emis de bobină lângă bujie. Nu știu dacă este suficient pentru a ști dacă bobina este bună?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9897 prin manual-mecanic
Ar trebui să le poți schimba, dar nu doar schimbând firele bujiei, ci și firele care merg de la unitatea de control la bobină. Asta doar dacă ai două bobine independente.
Dacă este un modul cu două bobine în interior, nu vei putea schimba doar firele, deoarece are un singur conector de intrare la bobină. Nu sunt sigur dacă mă exprim clar.
Atașez o diagramă care arată bobinele în cauză.
Ai efectuat testul de scânteie când motorul avea rateuri sau în timpul funcționării normale?
Cu cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9900 prin manual-mecanic
Bobinele sunt independente, una are firele bujiilor pentru pistoanele 1-4, iar cealaltă bobină are firele bujiilor pentru pistoanele 2-3.

Tocmai am efectuat testul schimbând bobinele și am observat următoarele:
1. La deconectarea firelor bujiilor de la pistoanele 1-4, motorul se oprește.
2. La deconectarea firelor bujiilor de la pistonul 2, se observă o modificare a turației motorului, dar acesta nu
se oprește.
3. La deconectarea firului bujiilor de la pistonul 3, nu există nicio modificare a turației motorului.

4. În toate cazurile anterioare, la deconectarea firului la nivelul bujiei, se aud arcurile electrice emise de bobină.

5. Injectoarele și bujiile de la pistonul 4 au fost inversate cu 3 pentru a exclude acești factori. Rezultatele sunt aceleași.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9905 prin manual-mecanic
Adevărul e că e complicat, încă ceva, când schimbi bobinele, schimbi și firele, nu? Ai testat că firele de la bobină la bujie nu s-au stricat, nu?
Se pare că defectul e la cilindrul 3, nu doar ascultând scânteia de salt de la bujie putem fi siguri că bobina și bujia funcționează bine. Eu aș scoate bujia și, prin împământarea filetului ei, poți vedea scânteia pe care o generează pe electrod. Ai grijă la supratensiuni!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 10 luni #9909 prin manual-mecanic
Uite, cea mai bună metodă de a rezolva cazul tău este următoarea: deconectează cablul doi și bagă o bujie sau o șurubelniță și caută scânteia, apoi fă la fel și cu cablul trei. Dacă există scânteie, atunci aruncă bobina și cablul. În acest caz, schimbă bujiile și testează din nou. Dacă nu vrei să le cumperi, schimbă-le pur și simplu locația și efectuează testul pe care îl făceai deja. Dar din ce spui, cred că sunt doar bujii.