Căutare MDM

Buletin

Problemă electrică la un Opel Zafira

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 7 luni #956 prin manual-mecanic
Problema electrica la un Opel Zafira Publicat de manual-mecanica
:cry:
Salut, este prima dată când intru pe forum și sper să nu fie ultima.
Am o mică problemă, pe care o consider gravă, și anume următoarea:
Mașina mea este un Opel Zafira 2.0 dti Club și caut manualul de service pentru această mașină, din moment ce nu se aprind luminile de marșarier, am verificat cu un multimetru dacă ajunge curent la prize dar nu există, deci cred că este de la supapa pe care o are, se presupune că este în cutia de viteze, pe care nu o văd. Am demontat doar carcasa unde este maneta schimbătorului de viteze și nu o văd, ați putea să-mi spuneți vă rog unde se află ca să o pot schimba și să-mi spuneți de unde pot descărca acest manual.

Vă mulțumesc foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 7 luni #991 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă electrică la un Opel Zafira
Nu ai nevoie de manual pentru asta, îți explic chiar acum:

Supapa care se defectează se află în cutia de viteze a Zafirei, nu în habitaclu. Ar trebui să o cauți pe partea stângă a mașinii, chiar în fața pedalelor, ca să zic așa. Deasupra cutiei de viteze, vei găsi o cutie pătrată unde merge legătura manetei, iar lângă ea este ceea ce cauți.
O vei recunoaște pentru că are două cabluri cu conector, iar dacă le pui împreună cu contactul pus, vei vedea cum se aprind luminile de marșarier.

P.S. Nu o confunda cu un mic cilindru rotund negru cu trei cabluri (negru, albastru și negru-roșu), pentru că acela este gadgetul kilometrajului și nu are nicio legătură cu el.

P.S. 2. Am lucrat la Opel, așa că am încredere că ceea ce ți-am explicat va fi de ajutor, bine?

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 18 ani și 7 luni #992 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă electrică la un Opel Zafira
Încă ceva ce am uitat:

Asta e întrebat în secțiunea „PROBLEME MECANICE”.
Pentru că o să ne enerveze foarte tare vorbind despre asta aici!! Ok.

Salutări și sper că îți este ușor să găsești problema.