Căutare MDM

Buletin

Pompă de ulei ISuzu Rodeo

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #9220 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Pompă de ulei ISuzu Rodeo
Dacă îmi spui exact tipul de motor, pot încerca să-ți ofer mai multe detalii pe această temă.
Ai încercat să instalezi un manometru pentru a măsura presiunea reală din circuit?
Când spui că ai făcut un schimb complet de motor, înțeleg că te referi la o reparație a motorului (cilindri, pistoane, bucșe arbore cotit etc.).
Îmi imaginez că pentru asta ai demontat motorul. Aș verifica dacă conectorii presostatului sunt conectați corect, deoarece uneori arată similar cu cei ai altor conectori din apropiere și este ușor să greșești. Și aș verifica presiunea cu un manometru extern pentru a exclude defecțiuni electrice. Dacă presiunea nu crește cu manometrul, atunci va trebui să verifici pompa și supapa de suprapresiune pentru circuit (pentru care nu ai de ales decât să demontezi carterul motorului), ceea ce este o treabă grea cu motorul încă în vehicul.

A, încă ceva, la unele dintre acele modele, nu neapărat ale tale, ventuza carterului (tubul care iese din pompă și care arată ca o ciupercă) se rupea și la accelerare pierdeau presiune, verifică și asta.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #9221 prin manual-mecanic
Dragul meu prieten, am schimbat toți acești cilindri, pistoane și rulmenți ai arborelui cotit. Mi-au livrat mașina și totul a fost perfect. A rezistat șase luni, apoi a început să se stingă martorul. Un electromecanic a verificat-o și totul a fost în regulă. Problema nu este electronică. A fost instalat un manometru și arată o presiune bună la aprindere, dar 3 minute mai târziu, presiunea scade mult sub nivelurile necesare. Îngrijorarea mea este că această pompă are doar șase luni. Îți mulțumesc, prietene, pentru toată dorința ta de a mă ajuta. Continuăm să învățăm. Sunt super recunoscător.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #9230 prin manual-mecanic
Uite, poate e o întrebare prostească, dar ai verificat nivelul uleiului și valoarea nominală? Dacă răspunsul este da, atunci nu vei avea de ales decât să scoți pompa de ulei și să o schimbi, cu excepția cazului în care ventuza este înfundată. În orice caz, va trebui să o demontezi ca să verifici.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #9233 prin manual-mecanic
Da, urmează să duc mașina la un mecanic să schimbe pompa. Uleiul pe care l-am folosit în ultima vreme, din cauza vârstei mașinii, este 20w-50. Cu cele mai bune urări și sunt foarte mulțumit de tot ajutorul. Edwin

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 1 lună #25632 prin manual-mecanic
Salut,

tocmai am citit postarea și mă regăsesc complet. Am un Corsa 1.7 diesel din 1998 și mi s-a întâmplat exact același lucru ca și al tău.
Am schimbat manometrul, filtrul, am măsurat presiunea la ralanti și în final am consultat un mecanic recomandat.

Chiar astăzi am vorbit cu el și, imediat ce i-am povestit simptomele și mașina în cauză, fără să clipească, după ce s-a uitat la motor, mi-a spus că problema este pompa de ulei.

Mi-a mai spus că modelul de motor Isuzu pe care îl folosește Corsa are probleme cu pompa de ulei și că repararea ei, din cauza poziției sale, este foarte dificilă.

Asta înseamnă o mie de euro. Mi-a mai spus că cu uleiul scăzut, este cam 5 și ceva. Nu-mi amintesc exact acum, dar că mașina ar merge mai bine. Bineînțeles, trebuie să cureți motorul mai întâi cu un lichid de curățare pentru aceste cazuri, care se pare că se vinde în magazinele de piese auto, sau cel puțin așa îmi imaginez, poate și la benzinării.

O voi face eu mâine, să vedem ce rezultat are.

Ce dezamăgire! Nu o să plătesc o mie sau cam așa ceva de euro pentru pagubă, asta e sigur. Să vedem cât mai ține până se sparge. Hehe.