Căutare MDM

Buletin

Seat Ibiza din 1996

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6393 prin manual-mecanic
Seat Ibiza din 1996 Publicat de manual-mecanica
Am o problemă cu mașina mea, și anume următoarea: când rotesc volanul spre stânga sau spre dreapta, turația scade și tot motorul se mișcă. Aș vrea să știu ce ar putea fi.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6404 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Seat Ibiza din 1996
Este o problemă mecanică, motiv pentru care am mutat această postare!

Ceea ce ai tu probabil are legătură cu pompa servodirecției. Această pompă este acționată constant de motor, dar când rotești volanul, acesta se opune mișcării înainte, așa că observi asta când motorul (mai ales la modelele mici pe benzină) ajunge la ralanti în timpul manevrelor.

Încearcă să nu atingi podeaua și menține volanul aplicând forță în timpul manevrelor, deoarece vei pune presiune pe pompă; mulți oameni nu știu acest lucru.

Servodirecția are o supapă de bypass care se deschide când pompa atinge presiunea maximă. Acest lucru se întâmplă când, de exemplu, ai o roată blocată pe o bordură și insiști să rotești volanul în acea direcție sau când, așa cum am menționat anterior, ajungi la limita volanului și în loc să eliberezi 1/4 de tură, continui să aplici forță. De asemenea, se observă imediat.

Dacă vibrează mai mult decât în mod normal, ar putea fi din cauză că supapa de bypass are prea multă presiune, cureaua este slăbită sau întinzătoarele sunt în stare proastă (se aude un zgomot de zdrăngănit la ralanti), sau din cauză că turația de ralanti este prea mică și motorul are tendința de a se opri la turații joase.

Cu stimă, în orice caz, spune-mi despre motorul pe care îl are Ibiza și probabil te vei îndrepta direct spre o pană.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6414 prin manual-mecanic
Vă mulțumesc foarte mult pentru informații. Mașina este un 1400 multipunct de 60 de cai putere. Motorul face același lucru doar rotind puțin volanul într-o parte sau alta. Aș vrea să știu și dacă se poate demonta coloana de direcție fără a demonta tija de direcție. Mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6613 prin manual-mecanic
Vă mulțumesc foarte mult pentru informații. Mașina este un 1400 multipunct de 60 de cai putere. Motorul face același lucru doar rotind puțin volanul într-o parte sau alta. Aș vrea să știu și dacă se poate demonta coloana de direcție fără a demonta tija de direcție. Mulțumesc.