Căutare MDM

Buletin

Schimbarea avalvulinei

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 2 săptămâni #4786 prin manual-mecanic
Schimbarea tijei supapei Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor de pe forum, am o întrebare despre lubrifiantul folosit la vehiculul meu. Este un Bertone Freeclimber cu motor 2400 TD. Chestia e că vreau să schimb toate lichidele din mașină, transmisii, cutie de viteze... Nu găsesc nicio documentație sau manuale pentru această mașină și aș vrea să știu dacă cineva știe cantitățile și vâscozitatea lubrifiantului pe care ar trebui să-l folosesc. Întotdeauna am crezut că nivelul în toate componentele lubrifiate cu lubrifiant era chiar la marginea capacului de umplere, dar se pare că unii oameni îmi spun că nu este cazul. Dacă cineva mă poate ajuta cu această problemă... Salutări tuturor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 2 săptămâni #4789 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Am găsit schimbarea tijei supapei!
Bună ziua,
mașina ta se numește Bertone după designer, o companie care a proiectat caroserii pentru multe mărci auto.
Mai exact, Bertone Freeclimber cu motor 2400 TD a fost construit pe o bază japoneză precum Daihatsu Feroza, cu motor BMW.
Iată o listă de uleiuri recomandate pentru mașina ta.

MOTOR:
Motul 8100 X-Cess 5W40, +- 4 Litri, dacă faci offroad folosește linia Factori 300V 4T, (Motul are o gamă completă de uleiuri de competiție pentru motor, cutie de viteze, diferențiale autoblocante etc.), nivelul este indicat de marcajele de pe jojă.

CUTIE DE VITEZE:
Motul Motylgear 75W90, +- 1.7 Litri, nivelul este până când iese prin capacul de umplere „mașina trebuie să fie orizontală”.

DIFERENȚIAL:
Mutul HD 80W90, +- 1L, nivelul este până la capacul de umplere „mașina trebuie să fie orizontală”.

CUTIE DE TRANSFER:
Motul Motylgear 75W90, +- 1,4 litri, nivelul este până la capacul de umplere „mașina trebuie să fie orizontală”.

SERVODIRECȚIE:
Motul Dexron III, nivelul este indicat pe joja de ulei, în mod normal încorporată în capac.

FRÂNĂ:
Lichid de frână Motul Dot 5.1, nivelul poate fi văzut pe lateralul recipientului de umplere, „se recomandă aerisirea circuitului cu ulei nou”. „mașina trebuie să fie orizontală”.

ANTIGEL:
Motul Inugel Expert, circuitul trebuie să fie plin și fără bule.

PUNCTE DE LUBRIFIERIE:
Poate părea o problemă nu prea mare, dar arcurile lamelare trebuie unse. Separați lamelele și aplicați vaselină între ele. Dacă ridicați mașina și folosiți un cric pentru a le separa ușor, puteți adăuga apoi vaselină
. Amortizarea va fi apoi vizibil mai lină.
De asemenea, importante sunt punctele de lubrifiere pentru articulațiile cardanice ale arborelui de transmisie și pentru fuzete.
Articulațiile sunt esențiale, altfel se vor uza repede și vei avea nevoie de o pompă de unsoare.

Sper că te ajută. Dacă ai alte întrebări, nu ezita să le întrebi. JONY.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 2 săptămâni #4803 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Schimbarea tijei supapei
La naiba, omule, sunt complet nedumerit. Informațiile pe care mi le-ai oferit sunt foarte bune și îți sunt incredibil de recunoscător. Sper să te pot ajuta cu ceva cândva.

Cu cele mai bune gânduri.