Căutare MDM

Buletin

AMBREIAJUL CITROEN C3 PATINĂ, DISC NOU PĂTAT CU ULEI

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 5 ani și 8 luni #53945 prin manual-mecanic
Bună ziua, acum aproximativ 3 luni am montat kitul de ambreiaj, problema pe care o aveam era că patina, mai ales pe rampe și la viteze mari, se tura, dar nu avea putere, un așa-zis mecanic l-a schimbat, deoarece nu am fost la un service, când am scos discul era plin de ulei, așa că am schimbat garnitura arborelui cotit, odată ce a fost reasamblat câteva zile mai târziu am observat aceeași defecțiune din nou, dar de data aceasta am simțit un miros ciudat când patina, deoarece am descoperit că mirosea a ulei, am reușit doar să-l conving pe așa-zisul mecanic, deoarece mă făcea să mă holbez spunând că problema nu era la ambreiaj, că el îl reparase, acum convins mi-a spus că problema era la cutia de viteze, că trebuia schimbată, bineînțeles că a trebuit să plătesc 400 € pentru reparație, deocamdată nu am plătit nimic, deoarece ambreiajul patinează încontinuu și are același miros.

Cred că face ceva greșit, o garnitură care nu se schimbă, nu știu.
Să vedem dacă mă poate îndruma cineva,

salutări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 5 ani și 8 luni #53946 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe această temă: AMBREIAJUL CITROEN C3 PATINĂ, DISC NOU PĂTAT CU ULEI
Salut, din ce descrii, defectul este la garnitura de etanșare sau la etanșarea hidraulică de pe arborele principal al cutiei de viteze. Mirosul puternic pe care îl observi este de la uleiul de la cutia de viteze, care este similar cu cel al uleiului. Din păcate, presupusul mecanic nu avea cunoștințele necesare pentru a-ți rezolva problema de la început.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 5 ani și 8 luni - Acum 5 ani și 8 luni #53964 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe această temă: AMBREIAJUL CITROEN C3 PATINĂ, DISC NOU PĂTAT CU ULEI
Mulțumesc prietene pentru răspuns, acum o săptămână am vorbit cu tipul care mi-a schimbat ambreiajul și cutia de viteze, i-am spus că încă mirosea la fel, mi-a spus să continui să testez, din când în când mă uit sub mașină în caz că are scurgeri la cutia de viteze, ultima dată ce curgea era lichid de frână de la cilindrul principal al ambreiajului, pe care apropo l-am schimbat și în final cred că mirosul a dispărut, acum mirosul este de ambreiaj, am făcut testul cu frâna de mână trasă și treapta a doua cuplată și mașina a avut probleme cu oprirea.

Mă uitam la niște videoclipuri cu ambreiajul pe YouTube de la un mecanic (Daniel Paul) și mi-a explicat toate problemele care pot apărea la instalarea unui ambreiaj, una dintre problemele pe care le-a menționat vorbea despre furcă și un bolț care a fost schimbat, oare ar putea fi cazul, nu știu, kitul de ambreiaj a fost înlocuit acum aproximativ trei luni, bineînțeles discul care trebuia curățat și din câte mi-au spus nu a fost nicio problemă.

Cu stimă.
Ultima editare: acum 5 ani și 8 luni de către .