Căutare MDM

Buletin

Ulei de transmisie/cutie de viteze Seat Ibiza 1991

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 5 ani și 11 luni #53852 prin manual-mecanic
Salut! Am un Seat Ibiza din 1991 și încerc să verific nivelul uleiului de transmisie. Pe systemporsche.blogspot.com/, am găsit manualele care îmi spun cum să verific nivelul. Practic, trebuie să scot șurubul cablului de la schimbătorul de marșarier și să văd dacă picură, țâșnește sau nu iese deloc. Apoi îți spune că pentru a completa nivelul, trebuie să îl umpli prin „bușonul de umplere”, despre care nu știu care. Presupun că este un capac diferit de cel al uleiului de motor.

Am găsit un fel de dop de cauciuc cu marcaje de 0°, 5° și 10° pe lateral. Presupun că nu este acesta, deoarece nu există nicio indicație că a avut vreodată ulei în el.

Motivul pentru care vreau să-l verific este pentru că am scurs câteva picături de ulei prin burduful schimbătorului de viteze, iar apoi scurgerea a dispărut. Vreau să știu nivelul.

Conform manualului, începând cu numărul de șasiu 9703472, uleiul ar trebui să fie umplut până la partea superioară a capacului de umplere. Acesta este cazul meu, deoarece numărul meu de șasiu este 980xxxx.

Am atașat fotografii cu dopul de cauciuc și cablul de marșarier care merge la șurubul transmisiei, pe care ar trebui să-l demontez pentru a verifica nivelul.

Cum umplu transmisia?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.