Căutare MDM

Buletin

Rover arde bobina

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 6 ani și 11 luni #53384 prin manual-mecanic
Arsuri la bobina Rover Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni, am o problemă cu un Rover. Injectoarele pulsează, dar nu scoate scânteie. În plus, bobina se încălzește prea tare, iar când verific sursa de alimentare, primește tensiune de la baterie, iar pulsul este permanent negativ. Cred că de aceea nu generează scânteie și bobina se supraîncălzește. Aș aprecia dacă cineva m-ar putea îndruma.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 6 ani și 11 luni #53386 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la arderii bobinei Rover
Salut, nu spui din ce an este Roverul, dar de obicei este vorba de senzorul CKP (senzorul de poziție a arborelui cotit). Acesta transmite semnalul scânteii către computer (CPU), iar de acolo, semnalul merge la bobina de aprindere. Verifică circuitele implicate; cel mai probabil este scurtcircuitat la negativ.
Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 6 ani și 11 luni #53393 prin manual-mecanic
Faceți verificările indicate de Marcorvett, dacă este corect, ceea ce se poate verifica este bobina, acestea se încing de obicei mai ales dacă contactul este lăsat în contact (luminile bordului aprinse), nu ar trebui să se încingă excesiv. Este potrivit să efectuați un test al componentelor verificând rezistența bobinei cu un multitester. Primară 0,6 ohm și secundară 17 ohm, acestea sunt valori de referință luate de la un Chevy Corsa, dar ar trebui să fie aproape de aceste valori.
Bobinele se încing și ele atunci când cablajul și/sau bujiile au o rezistență prea mare, acest lucru face ca timpul de încărcare primară să crească și să genereze temperatură.
Încercați cu bujii fără rezistență, ceva de genul Champion 9yc, dar verificați mai întâi ce spune CKP în postarea de la început.
Mult succes

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 6 ani și 10 luni #53419 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru răspuns, am făcut ce mi-ai spus, dar întrebarea mea este de ce am un negativ permanent? Am deconectat ECU-ul și nu există masă, prin urmare nu există niciun scurtcircuit în cablaj, așa că am ajuns la concluzia că problema este ECU-ul. Dacă ai o altă idee, aș aprecia. Rover-ul este 99 416, da.