Căutare MDM

Buletin

Un Seat Ibiza TDI 80 CP cu 3000 km consumă ulei.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și o săptămână #4197 prin manual-mecanic
În primul rând, aș dori să-l felicit călduros pe creatorul acestui site web și pe toți colaboratorii săi, deoarece consider că este o sursă bună de ajutor pentru toți utilizatorii.

Adevărul este că problema pe care o am este că acum 3 luni am cumpărat un Ibiza din gama anterioară care are un motor TDI de 80 CP. La 3.000 km, am verificat nivelul uleiului și nu a avut nicio scădere. L-am dus la reprezentanță, care mi-a spus să-l duc de fiecare dată când are puțin ulei și asta e tot. Acest lucru este normal pentru acest motor în cauză și că la fiecare 3.000 km va trebui să-l duc să-l completez.

Întrebarea mea este, este normal acest lucru? Și când se termină garanția, trebuie să cumpăr ulei la fiecare trei luni?

Multe mulțumiri anticipate pentru toate opiniile.

Cum depun o reclamație la Seat dacă este o defecțiune, chiar dacă trebuie să merg la cea mai înaltă autoritate?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 11 luni #4269 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: un Seat Ibiza TDI de 80 CP cu 3000 km consumă ulei.
Motoarele TDi, și toate motoarele diesel cu injecție directă, au tendința să consume ulei, și cu atât mai mult dacă le forțezi la maximum. Așadar, dacă conduci sportiv sau anormal, ar trebui să verifici uleiul periodic. Dacă nu, ar trebui să verifici uleiul, și celelalte niveluri, periodic, ca la toate vehiculele de pe piață în prezent.
Când spui că mașina nu are nicio picătură de ulei la 3.000 km, ce vrei să spui? Joja nu se udă sau uleiul este la marcajul minim?
Îți reamintesc că de la marcajul minim la marcajul maxim, există o diferență de doar 1 L. Când nivelul uleiului indică minimul pe jojă, motorul are încă 4 L.
Dacă indică doar minimul, este un consum de 0,5 L, ceea ce nu este deloc anormal.
Dacă trebuie să adaugi 2 L sau mai mult de ulei, du mașina la verificare, deoarece consumul este anormal (segmente, rulmenți etc.).
Pentru a face o reclamație împotriva producătorului, trebuie mai întâi să contactezi serviciul clienți. Vei pierde mult timp și nu prea are rost să deschizi o parte din avizul de plată.
Al doilea pas este să fii dur cu managerul de service post-vânzare de la reprezentanța de unde ai cumpărat mașina. Știe întotdeauna ce ceri și cere o soluție la problema ta. Evident, ia-ți documentele dinainte, altfel vor râde de tine. A treia opțiune
, dacă ultimele două eșuează, este o reclamație de consumator, pe care va trebui să o documentezi bine dacă vrei să fie acceptată.
Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.