Căutare MDM

Buletin

Ajutor la instalarea unui arbore de transmisie Seat Ibiza 1.4 8v 1995.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #46295 prin manual-mecanic
Salut, vă povestesc despre problema mea. Am căutat manualul de service pentru mașina mea, dar am găsit doar unul din 1997, iar tipul de motor este diferit.

Se pare că pentru a schimba ambreiajul, am coborât cutia, iar arborele din dreapta (cel lung) nu ieșea chiar dacă am slăbit cele șase șuruburi Torx pe care le are articulația homocinetică. Se pare că acest arbore nu este plat ca cele tradiționale, acesta a ajuns să iasă cu tot cu caneluri și setul de bile (fotografia este un exemplu, săgețile roșii sunt ce am afară și săgețile verzi sunt ce a mai rămas în cutie).

Deci problema este următoarea:
- Ca să montez întregul set al articulației homocinetice și al bilelor, am scos ce era lipit de cutie crezând că e plat așa,

și se pare că este așa:

și are niște știfturi ca acestea care formează un inel,

Întrebările mele sunt următoarele:
Dacă cineva ar avea manualul de service pentru modelul meu, aș răspunde singur... Tip motor ABD și an 95
- Pentru a monta axul trebuie să pun prima în cutie ultima piesă prezentată pentru că merge cu un șurub, apoi dacă aș monta întregul set de bile și articulația homocinetică în exterior ar fi la fel pentru că nu pot pune șurubul care fixează piesa individuală din fotografie, apoi va trebui să montez mai întâi piesa liberă, unde intră bilele și apoi cum pun axul? pentru că bilele nu intră sub presiune am nevoie de o rotire de aproape 90º minim pentru a face bilele să intre și cu cutia montată nu există spațiu,

În orice caz, aș aprecia foarte mult orice ajutor, iar dacă e vorba de manual, cu atât mai bine, pentru că e foarte greu să te exprimi pe aici.

Vă mulțumesc foarte mult pentru atenție. Pagina este excelentă, cu o mulțime de informații și vom fi aici pentru a vă ajuta cu orice puteți contribui. Cu cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #46297 prin manual-mecanic
Poate se va monta totul dintr-o singură bucată, nu te-am înțeles bine, dar eu aș monta totul afară, aș coase șuruburile și aș presa (ca capsa pe care o au Opelurile). Ce nu înțeleg este unde spui că ultima bucată are șurubul; dacă intră înăuntru și apoi trebuie să montezi cealaltă parte (bilurile), pe care trebuie să o cauți rotind poziția (exact cum a ieșit, trebuie să intre), știu că uneori nu e ușor de făcut...ai răbdare și vezi cum merge.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #46311 prin manual-mecanic
Bună ziua. Poate că aceste desene te vor ajuta. Nu știu dacă este modelul Ibiza de care ai nevoie, dar oricum, ar trebui să fie ceva similar. Cu stimă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #46318 prin manual-mecanic
Dacă s-a desfăcut piesa care nu încape în cutie, nu e nicio problemă, e cartoful, scoți totul afară și apoi bagi înăuntru. Acum, dacă s-a desfăcut spline-ul care intră în cutie, e mai complicat, să nu pui spline-ul înăuntru e ușor, doar asigură-te că satelitul din cutie nu e stricat, deși mă îndoiesc.