Bună ziua, vă scriu pentru a vă explica problema mea și a vedea dacă cineva este familiarizat cu acest sistem. Am căutat manualul de service pentru mașina mea, dar nu găsesc decât unul din 1997, iar tipul de motor este diferit.
Se pare că, pentru a schimba ambreiajul, am coborât cutia de viteze, iar arborele pivotant din dreapta (cel lung) nu a ieșit indiferent cât de mult am slăbit cele șase șuruburi Torx care țin articulația homocinetică. Se pare că acest arbore pivotant nu este o articulație homocinetică plată ca cele vechi; aceasta a ajuns să iasă cu canelurile și ansamblul articulației sferice. (Fotografia este doar un exemplu; săgețile roșii arată ce a ieșit, iar săgețile verzi arată ce a mai rămas în cutia de viteze.)
Deci problema este următoarea:
- Pentru a monta întregul ansamblu al articulației homocinetice și al articulației sferice, scoateți ce era atașat la cutie crezând că este plat așa,
Și se pare că este așa:
și folosește niște bucăți mici ca acestea pentru a face un inel,
Întrebările mele sunt următoarele:
Dacă cineva ar avea manualul de service pentru modelul meu, aș putea răspunde singur... Tipul motorului ABD și anul 95
- Pentru a instala arborele osiei, trebuie să pun ultima piesă din fotografie înapoi în carcasă, deoarece este fixată de un șurub. Deci, dacă aș instala separat întregul ansamblu articulație sferică și articulație homocinetică, aș fi în aceeași situație, deoarece nu pot pune șurubul care fixează piesa individuală din fotografie. Prin urmare, va trebui să instalez mai întâi piesa liberă, unde se fixează articulațiile sferice, și apoi cum montez arborele osiei? Deoarece articulațiile sferice nu se fixează pur și simplu prin apăsare; trebuie să le rotesc cu cel puțin aproape 90 de grade pentru a se potrivi, iar cu carcasa asamblată, nu mai este loc.
În orice caz, aș aprecia foarte mult orice ajutor, iar dacă e vorba de manual, cu atât mai bine, pentru că e foarte greu să mă exprim aici.
Vă mulțumesc foarte mult pentru atenție, site-ul este excelent și oferă o mulțime de informații și vom fi aici dacă pot contribui cu ceva. Cu cele mai bune urări.