Căutare MDM

Buletin

Ajutor la instalarea unui arbore de transmisie Seat Ibiza 1.4 8v 1995.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #46295 prin manual-mecanic
Bună ziua, vă scriu pentru a vă explica problema mea și a vedea dacă cineva este familiarizat cu acest sistem. Am căutat manualul de service pentru mașina mea, dar nu găsesc decât unul din 1997, iar tipul de motor este diferit.

Se pare că, pentru a schimba ambreiajul, am coborât cutia de viteze, iar arborele pivotant din dreapta (cel lung) nu a ieșit indiferent cât de mult am slăbit cele șase șuruburi Torx care țin articulația homocinetică. Se pare că acest arbore pivotant nu este o articulație homocinetică plată ca cele vechi; aceasta a ajuns să iasă cu canelurile și ansamblul articulației sferice. (Fotografia este doar un exemplu; săgețile roșii arată ce a ieșit, iar săgețile verzi arată ce a mai rămas în cutia de viteze.)

Deci problema este următoarea:
- Pentru a monta întregul ansamblu al articulației homocinetice și al articulației sferice, scoateți ce era atașat la cutie crezând că este plat așa,

Și se pare că este așa:

și folosește niște bucăți mici ca acestea pentru a face un inel,

Întrebările mele sunt următoarele:
Dacă cineva ar avea manualul de service pentru modelul meu, aș putea răspunde singur... Tipul motorului ABD și anul 95
- Pentru a instala arborele osiei, trebuie să pun ultima piesă din fotografie înapoi în carcasă, deoarece este fixată de un șurub. Deci, dacă aș instala separat întregul ansamblu articulație sferică și articulație homocinetică, aș fi în aceeași situație, deoarece nu pot pune șurubul care fixează piesa individuală din fotografie. Prin urmare, va trebui să instalez mai întâi piesa liberă, unde se fixează articulațiile sferice, și apoi cum montez arborele osiei? Deoarece articulațiile sferice nu se fixează pur și simplu prin apăsare; trebuie să le rotesc cu cel puțin aproape 90 de grade pentru a se potrivi, iar cu carcasa asamblată, nu mai este loc.

În orice caz, aș aprecia foarte mult orice ajutor, iar dacă e vorba de manual, cu atât mai bine, pentru că e foarte greu să mă exprim aici.

Vă mulțumesc foarte mult pentru atenție, site-ul este excelent și oferă o mulțime de informații și vom fi aici dacă pot contribui cu ceva. Cu cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #46297 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe această temă : Ajutor la asamblarea arborelui oscilant la un Seat Ibiza 1.4 8v din 1995
Poate că e asamblat totul dintr-o singură bucată; nu te-am înțeles prea bine. Dar eu aș asambla totul pe exterior, aș coase șuruburile și apoi aș apăsa (cum folosesc clemele de la Opel). Ceea ce nu înțeleg este unde spui că ultima piesă are șurubul; dacă intră înăuntru și apoi trebuie să asamblezi cealaltă parte (bilele), pe care trebuie să o găsești rotind-o (trebuie să intre în același sens în care a ieșit). Știu că nu e întotdeauna ușor de făcut... ai răbdare și vezi cum merge.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #46311 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe această temă : Ajutor la asamblarea arborelui oscilant la un Seat Ibiza 1.4 8v din 1995
Salut. Poate te vor ajuta aceste desene. Nu știu dacă sunt pentru modelul Ibiza de care ai nevoie, dar oricum va fi ceva similar. Cu stimă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #46318 prin manual-mecanic
Dacă s-a desfăcut piesa care nu intră în cutia de viteze, nu e nicio problemă, e floare la ureche, reasamblezi totul afară și apoi bagi la loc. Acum, dacă s-a desfăcut piesa canelată care intră în cutia de viteze, ei bine, e mai complicat. Să nu pui piesa canelată e ușor, doar asigură-te că satelitul cutiei de viteze nu e stricat, deși mă îndoiesc că e.