Salut tuturor, wichopit

, dacă sistemul afișează coduri fără a conecta jumperul, mai bine. În unele cazuri, Ford OBD1, când ECU detectează o defecțiune gravă, intră singură în modul de diagnosticare, fără a fi nevoie de jumper. De asemenea, deși nu cunosc bine testerul (lumini verde, roșu), dacă testerul indică o diferență de scânteie între cilindri, ai încercat o bobină diferită? În plus, având în vedere problema, urmărind al treilea videoclip, există posibilitatea să aveți două fire de bujie inversate. Verificați bobina care are numere pentru a vedea dacă firele sunt conectate corect.
Cealaltă chestie, deși ce zici de dinții ckp-ului, credeam că te referi la aceștia, oricum aș verifica și eu atât senzorul ckp (senzorul de poziție a arborelui cotit), l-aș scoate, aș verifica dacă există deteriorări, cât și dinții unde lovește bila motorului sau acumularea de mici impurități de fier lipite de ckp (este un magnet). Dacă nu observi nimic ciudat în ckp, măsoară-i rezistența electrică cu un multimetru și spune-ne, aș verifica și conexiunile la ckp, din experiența cu motorul la ralanti, mișcă-le (agită-le fără să le rupi), toți conectorii și cablajul către ecu, observând modificările în funcționarea motorului. În ceea ce privește codurile, contează pe ajutorul meu, ca al tuturor celorlalți, văd că ești dispus să faci tot ce este necesar pentru a ieși din problemă, este singura modalitate de a învăța să diagnostichezi sistemele EFI. Reține că, deși un sistem EFi este complex, este mort, nu are viață, prin urmare nu ți-l poate câștiga, o persoană gânditoare. , celălalt lucru cu care m-am „bătut” mult la început cu sistemele obd1

, acolo am învățat cel mai mult despre asta, diagnosticarea în sistemele OBD (On-Board Diagnostics)

. Dacă poți încărca un videoclip în care, cu motorul la ralanti, odată ce a fost asociat, deconectezi injectoarele de la motor unul câte unul, adică deconectezi 1, aștepți câteva secunde, apoi îl conectezi. Faci la fel și pentru cele 4, ca să vezi cum este arderea în fiecare cilindru. Dacă ai întrebări, spune-ne dacă rezolvi și tu problema, pentru că sunt și eu foarte interesat să știu ce se întâmplă cu Forcito. Salutări tuturor.