Căutare MDM

Buletin

sondă lambda

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #43156 prin manual-mecanic
Sondă Lambda Publicat de manual-mecanica
Prieteni, am nevoie de ajutor la instalarea unei sonde Lamba cu 4 căi pe un BYD F0, pe care am schimbat-o, dar îmi dă tot timpul eroare. Întrebarea este, are F0-ul cablurile sondei schimbate, ca cel de semnal, în afara pământului? Vă rog să mă ajutați.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #43158 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe tema sondei lambda
Să vedem, sonda Landa este un senzor. Dacă îți dă erori, ce ar putea fi?

Trebuie să te întrebi ce anume cedează pentru ca valoarea Landa să fie alterată.

Dacă codul îți dă o eroare Landa, nu înseamnă că Landa este stricată, ci mai degrabă că (CO) sau (O2) sunt dezechilibrate.

Uită-te la EGR, că nu există fisuri prin care să poată intra aer în galeria de evacuare sau de admisie, că injectoarele pulverizează și nu picură în cilindru, că arde ulei printr-o joncțiune care permite trecerea către motor.

Cel mai bun mod de a ști este să pui un contor de gaze de eșapament. Dacă contorul dă eroare, atunci știi că nu este Landa.

Și dacă contorul este corect, atunci verifică cablurile sau vezi dacă are 2 Landa-uri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #43160 prin manual-mecanic
Dacă are 2 lamde anterioare, am măsurat sonda cu un scaner, care nu a arătat valorile indicate, a rămas blocată la 1 volt și nu a reacționat. Am verificat-o cu un tester, care mi-a dat același lucru. Am schimbat-o, dar a rămas la fel. Mi-au spus că circuitul la mașinile chinezești are cablurile invers. Sonda lamda pe care am instalat-o este una Bosch standard.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #43209 prin manual-mecanic
Există patru cabluri, două de aceeași culoare, care sunt de la încălzitorul intern, împământarea este neagră, iar semnalul este firul.