Căutare MDM

Buletin

Nissan Sentra (Tsuru) 2006 Senzor MAF

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 zile #42749 prin manual-mecanic
Salut prieteni de forum. Se pare că acum câteva luni s-a stricat senzorul MAF de la mașina mea, un Nissan Sentra Tsuru din 2006 cu motor GA16DNE, care este cu 3 pini. Acest senzor are codul AFH45m-46, deoarece locuiesc în Nicaragua, nu se vând altele noi aici, am căutat unul la mâna a doua și nimic, ei bine, se pare că am găsit unul la fel, dar cu codul AFH55M-10, l-am instalat și mașina a funcționat. După aceasta, s-a stricat TPS-ul, l-am schimbat cu unul nou cu același cod, dar acum când calibrez TPS-ul, nu mai funcționează cu 0,58 volți, ci cu 0,08, dacă încerc să-l ridic la 0,20 sau mai mult, mașina rămâne accelerată la 2000 sau 2500 rpm.

Întrebările mele, prieteni, sunt următoarele și poate mă puteți ajuta:
1. Va consuma mașina mea mai mult combustibil cu acest MAF sau ar fi mai bine să îl înlocuiesc cu codul original?
2. Va trebui să reprogramez ECU-ul pentru TPS?
3. Chiar dacă mașina funcționează bine și totul este în regulă, ar fi mai bine să o las cu acei parametri?
4. Ar putea să-mi dea vreo problemă supapa IAC și de aceea mașina reglează cu TPS-ul la acea tensiune?
Mulțumesc pentru contribuții.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.