Căutare MDM

Buletin

Instalarea servodirecției pe un RENAULT CLIO 16V

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 săptămâni #42554 prin manual-mecanic
Salut, am o întrebare destul de lungă.

Eu și un prieten restaurăm și îmbunătățim un Renault Clio 16S și ne-am hotărât să-i montăm servodirecție.

Caseta de direcție este de la un Renault Kangoo 1.9D, iar pentru a minimiza puterea motorului și a evita bătaia de cap de a găsi un loc unde să adăpostești o pompă hidraulică acționată de motorul în sine, am decis să instalăm o pompă hidraulică electrică de la un Peugeot 106 cu motor 1.4 pe benzină.

Problema este că nici el, nici eu nu știm cum să o conectăm electric la cablajul mașinii și nici eu nu știu cum să asamblez circuitul hidraulic sau să-l conectez la caseta de direcție. Spun asta pentru că am văzut mașini care au un fel de senzor de presiune într-una dintre conductele hidraulice și nu știu dacă această piesă este necesară sau nu.

Ei bine, sper că îmi puteți răspunde la această întrebare!

Salutări tuturor membrilor forumului și pasionaților de mecanică ca mine!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 săptămâni #42556 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Instalarea servodirecției pe un RENAULT CLIO 16V
Pompa electrică necesită un senzor giroscopic care se montează pe axul volanului.

Pompa de servodirecție normală injectează întotdeauna lichid, dar acesta iese în surplus până când virezi într-o parte, ajutându-te în direcția respectivă și așa mai departe.

Dacă instalezi pompa electrică astfel încât să funcționeze constant, îți va rămâne bateria descărcată.

Ai noile modele Seat și Volkswagen, care, începând cu 2007 sau cam așa ceva, au direcție electrică fără lichid.

Este compactată într-un bloc motor acționat de senzori, alimentând 12 V și funcționează.

Dacă este un Renault Clio, pune o pompă cu curea pe motor; asta nu-i reduce puterea cu mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 săptămâni #42560 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Instalarea servodirecției pe un RENAULT CLIO 16V
Cred că pompa, dacă îmi amintesc bine, are retur la rezervor și da, va consuma bateria, dar mă rog... Vom vedea... Și cât despre pompa mecanică acționată de motor, o văd cam dificilă, pentru că motorul de 1.8 16V are totul foarte prins și compactat și deja, scoaterea motorului din mașină sau punerea mâinilor pe el pentru a-l repara e o treabă grea, din moment ce nu e loc să bagi mâna...