Căutare MDM

Buletin

Instalarea servodirecției pe un RENAULT CLIO 16V

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #42554 prin manual-mecanic
Bună ziua, am o întrebare destul de importantă.

Eu și un prieten restaurăm și îmbunătățim un Renault Clio 16S și ne-am hotărât să instalăm servodirecție.

Caseta de direcție este de la un Renault Kangoo 1.9D, iar pentru a evita reducerea puterii motorului și bătaia de cap de a găsi un loc unde să amplasăm o pompă hidraulică acționată de motorul în sine, am decis să instalăm o pompă hidraulică electrică de la un Peugeot 106 1.4 benzină.

Problema este că niciunul dintre noi nu știe cum să o conecteze electric la cablajul mașinii și nici nu știu cum să asamblez circuitul hidraulic sau să-l conectez la caseta de direcție. Menționez asta pentru că am văzut mașini care au un fel de senzor de presiune pe una dintre liniile hidraulice și nu știu dacă această piesă este necesară sau nu...

Ei bine, sper că mă puteți ajuta!

Salutări tuturor membrilor forumului și colegilor mecanici pasionați!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #42556 prin manual-mecanic
Pompa servodirecției electrice are nevoie de un senzor de unghi de direcție montat pe coloana de direcție.

O pompă de servodirecție standard injectează constant lichid; acesta iese doar printr-un preaplin până când rotiți volanul într-o parte, ajutând în acea direcție.

Dacă instalați o pompă electrică care funcționează continuu, aceasta va descărca bateria.

Modelele Seat și Volkswagen mai noi, din jurul anului 2007 încoace, au servodirecție electrică fără lichid.

Este integrată într-o singură unitate cu motor și senzor, alimentată de 12V.

Dacă este un Renault Clio, instalați o pompă cu curea pe motor; nu va reduce semnificativ puterea.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #42560 prin manual-mecanic
Cred că pompa, dacă îmi amintesc bine, are o conductă de retur la rezervor și da, va descărca bateria, dar mă rog... Vom vedea... Cât despre pompa mecanică acționată de motor, cred că e cam dificilă, pentru că motorul de 1.8 16V are totul foarte strâns și compactat, și chiar și scoaterea motorului din mașină sau repararea lui e o adevărată bătaie de cap pentru că nu e loc să bagi mâinile înăuntru...