Căutare MDM

Buletin

Defecțiune a pompei de servodirecție?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #35528 prin manual-mecanic
Defecțiune pompă servodirecție? Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni, am o problemă cu un VW Passat 1900 AVF din 2001. Când o rotesc tare, simt că se blochează pompa de servodirecție, zdruncină, întinzătorul sare enorm, iar cureaua scoate un zgomot foarte enervant (patinează).
Am schimbat întinzătorul și cureaua, dar e tot la fel. Mâine voi schimba uleiul să văd dacă se îmbunătățește.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #35536 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Defecțiunea pompei de servodirecție?
Poate are nevoie doar de ulei hidraulic, verifică nivelul, îți recomand să verifici și rulmenții, poate unii sunt uscați sau blocați.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #35550 prin manual-mecanic
Este mult ulei. Am scos cureaua și pompa funcționează destul de lin. Nu pare să aibă probleme cu rulmenții. Astăzi am observat că funcționează bine când este rece. Când se încălzește puțin, începe zgomotul și numai când o turez la limită. Am schimbat uleiul și este tot la fel. Nu știu dacă pompa este defectă sau dacă există o supapă de retur nefuncțională care provoacă zgomotul când o turez la limită.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #35552 prin manual-mecanic
Salut 77marius.
Dacă ai o supapă de siguranță, de obicei chiar pe pompă, când presiunea crește pentru că a atins limita, supapa se eliberează la presiunea reglată. Poate fi deteriorată de murdărie, un arc deteriorat sau o etanșare necorespunzătoare. Mult succes,
Miguel

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #35869 prin manual-mecanic
Salut prieteni, pompa nu e de vină. Tocmai am înlocuit-o și nu s-a îmbunătățit deloc. Mai trebuie să verific caseta de direcție. M-am uitat în ElsaWin, dar nu există vederi detaliate explodată pentru a vedea supapele pe care le are.