Căutare MDM

Buletin

vibrații la frânare

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 2 luni #3546 prin manual-mecanic
Vibrații la frânare
Bună ziua, întrebarea mea este următoarea: Am un
Ford Focus TDDI din 2000. Acum câteva luni, direcția a început să tremure
când am frânat. Am schimbat discurile de frână, dar
mașina este la fel. Am dus-o la un service auto și mi-au rectificat discurile. Totuși, două zile mai târziu, am dus-o înapoi la dealer și mi-au schimbat din nou discurile și rulmenții, dar mașina
este la fel. Nu știu ce ar putea fi. Poate cineva să-mi spună ce ar putea fi în neregulă?

Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 2 luni #3547 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Vibrații la frânare
Salut, mă numesc David. Am citit problema ta. Ți-aș sfătui să verifici fuzetele pentru că dacă au schimbat discurile, îmi imaginez că au schimbat și plăcuțele și apoi s-a întâmplat din nou același lucru. Verifică pompa principală de frână și fă o geometrie și echilibrare a roților. Verifică dacă direcția vibrează la 80km/h fără frânare. Îți vei da seama că fuzetele sunt defecte și că asta e mai dăunător dacă frânezi.

Sper că te ajută cumva, mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 2 luni #3548 prin manual-mecanic
Bună Albuerne, ești sigur că au montat plăcuțele de frână pentru mașina aceea? S-ar putea să fi montat o piesă de schimb care nu este a ta. Du-o la un atelier de reglaj frâne și verifică brațele inferioare. În mod normal, când bucșele sunt deteriorate, acestea tind să vibreze. Sau ar putea fi și un suport de motor defect. Verifică-le și anunță-mă. Cu cele mai bune gânduri, Alfredo.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #3626 prin manual-mecanic
Va trebui să folosească un comparator cu cadran pentru a verifica bătaia butucului și a discurilor. Probabil de aici provine problema.

Rectificarea discurilor se poate face o singură dată și acestea trebuie să fie la locul lor. Nu merită să scoți discurile și să le rectifici; asta nu va elimina jocul pe care l-ar putea avea.

Dacă le-au rectificat corect și au înlocuit discurile, problema va fi butucul; nu va fi un cap de bieletă.

Înlocuiește butucul și rulmentul.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #3659 prin manual-mecanic
Bună Albuerne, ce s-a întâmplat cu problema ta? Ai rezolvat-o? Și dacă da, ce ai făcut? Cu stimă, Alfredo.