Căutare MDM

Buletin

Când se schimbă gradul de ulei de motor?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 3 luni #33958 prin manual-mecanic
Când se schimbă gradul uleiului de motor? Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni ai acestei pagini foarte bune.
Sper că există cineva care se pricepe la acest subiect și care îmi poate clarifica nelămuririle.
Am un Nissan V16 din 2009 cu 250.000 km (transport în comun) în stare excelentă, folosind ulei de motor 10w40, fără probleme. Cineva mi-a recomandat schimbarea la 20w50 pe baza kilometrajului vehiculului. Totuși, din câte am înțeles, acel tip de ulei ar fi pentru un motor uzat care consumă ulei. Îl folosesc la un Toyota Corolla din 1988 (288.000 km). Utilizarea uleiului 20w50 nu ar cauza probleme cu suspensiile, deoarece, conform manualului de utilizare, singurul ulei pe care ar trebui să-l folosesc este 10w40. Nu este specificat kilometrajul. Este recomandabil să schimb gradul sau depinde de asta?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 3 luni #33974 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Când se schimbă gradul uleiului de motor?
Nu sunt mare fan al schimbării gradelor de ulei, ci al calității acestuia. La motoarele mai vechi unde jocurile erau mai exagerate, aș fi vrut în unele cazuri, dar nici nu-mi place. Continuă cu 10. Dacă motorul face un zgomot sau ceva, e din cauza uzurii care trebuie reparată. Tacheții se încarcă mai mult cu un 20 decât cu un 10. În teorie, am pus ambele și am observat că funcționează la fel de bine, dar având în vedere kilometrajul pe care îl ai, s-ar putea să te afecteze mai mult. Lasă-l cu ce are și nimic altceva. Cu vâscozitatea, uleiul va fi schimbat, hahaha.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 3 luni #33977 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Când se schimbă gradul uleiului de motor?
Deci, dacă motorul funcționează bine după 255.000 km, ar trebui să continui să folosesc ulei 10w40. Nu ar fi important să mă uit la kilometraj.

Mulțumesc, Kikemec.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 3 luni #34017 prin manual-mecanic
Ce este Nissan vine cu pliculețe, monede sau jetoane, acestea vă pot spune că sunt reglementate, dar dacă nu aveți probleme cu vehiculul, continuați cu același ulei.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 3 luni #34049 prin manual-mecanic
Bine, deci, ca regulă generală, continuați să folosiți uleiul de calitate indicat în manual. Cu excepția cazului în care motorul este foarte uzat și consumă mult ulei sau emite fum albastru, desigur, doar ca ultimă soluție înainte de a repara motorul.