Căutare MDM

Buletin

PROBLEMĂ LA TRANSMISIA F100 DUTY

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #32523 prin manual-mecanic
PROBLEMĂ LA TRANSMISIA F100 DUTY Publicat de manual-mecanica
SALUT PRIETENI: Am un model F100 Duty din 2000, cabină simplă 4x2, motor Cummins 4 turbo diesel, injecție mecanică,
în alte țări îl numesc F250, ceea ce este la fel.
Am problema că atunci când se încălzește îl bag în prima treaptă de viteză și când eliberez ambreiajul vrea să sară treapta de viteză,
parcă ceva vrea să se desprindă și apoi se cuplează și face asta în prima treaptă de viteză, am verificat deja articulațiile cardanice, furca sau piulița pinionului, picioarele motorului, bucșele elastice spate și totul este în stare perfectă, încă mai am ambreiajul și diferențialul, dar conform mecanicii dacă ar fi o problemă cu ambreiajul sau diferențialul ar face-o și la rece și o face doar la cald, dacă vreun membru al forumului a avut aceeași problemă și mă poate îndruma aș fi recunoscător. MULȚUMESC.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #32527 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: PROBLEMĂ LA TRANSMISIA LA F100 DUTY
Salut Oscar, mă tem că ai putea avea o problemă cu cutia de viteze.
Nu știu modelul, dar știu care este problema.
Când se încălzește, probabil că maneta schimbătorului de viteze din prima treaptă nu se angajează corect pentru că are prea mult joc. Pe lângă faptul că uleiul de cutie de viteze este foarte fluid, vrea să (sară o treaptă).
Face asta doar în prima treaptă? Dacă încerci să schimbi în a doua treaptă, nu-i așa?
Dacă funcționează doar în prima treaptă și este fierbinte, exclude orice altceva și concentrează-te pe schimbarea vitezelor.
Cu cele mai bune urări

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #32538 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: PROBLEMĂ LA TRANSMISIA LA F100 DUTY
BUNĂ DDLCSA: Mulțumesc foarte mult pentru răspuns, știi că am făcut testul de ținere a manetei cu mâna și așa face și el, ce test aș putea face pentru a clarifica dubiul că maneta schimbătorului de viteze din prima nu se cuplează bine și are tendința să sară treapta de viteză și o face doar în prima treaptă o scot în a doua și iese bine.
Am schimbat și uleiul din cutie dar problema persistă, am pus 80w90 API GL3
pentru că se spune că GL5 uzează mai repede sincronizatoarele de bronz și API GL4 nu este disponibil aici, EXISTĂ GL3 sau GL5.
MULȚUMESC FOARTE MULT, SALUTĂRI OSCAR.