Căutare MDM

Buletin

Pierdere de putere la un motor pe benzină de 1.6 la un Peugeot 206

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32160 prin manual-mecanic
Am o problemă cu motorul, turațiile sunt mici, înainte la 3000 rpm mergeam cu 100 km, acum la 3000 rpm merg cu 110 km... Am accelerat și eu brusc în a 5-a și turațiile au crescut brusc, acum fac la fel și tot nimic, accelerează încet, pare a fi un diesel... ce ar putea fi? Vă rog să mă ajutați...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32170 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Pierdere de putere la motorul pe benzină Peugeot 206 1.6
Dacă în timp ce conduci în 5 observi că turațiile cresc, dar viteza nu, atunci vorbim despre o problemă la ambreiaj, dar dacă nu ai făcut niciodată un reglaj, îți recomand să îl faci, asigurându-te și că nu este obstrucționată conducta de evacuare, inclusiv convertorul catalitic.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32173 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Pierdere de putere la motorul pe benzină Peugeot 206 1.6
Salut prietene, am și eu aceeași problemă. Observ și eu că cutia de viteze face mult zgomot și uneori tresar la schimbarea vitezelor. De ce se întâmplă asta? E din fabrică sau de la suprasolicitare?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32176 prin manual-mecanic
Problema ta e ciudată. Înainte mergea cu 100 km/h la 3.000 rpm, iar acum, la aceeași turație, merge cu 110 km/h. Asta m-ar face să cred că ai schimbat ceva la transmisie sau ai pus un profil diferit pe anvelope sau jante cu diametru mai mare. Asta ar explica și scăderea răspunsului la accelerație. Mult succes.
B)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32191 prin manual-mecanic
Nu e normal ca treptele de viteză să patineze. Cutiile de viteze Peugeot nu fac zgomot din fabrică. Aș verifica suportul cutiei de viteze dacă are joc, are tendința să arunce treptele de viteză. Peugeot folosește și un întinzător sub motor care are și el acest efect atunci când face scurtcircuit sau are joc, nu e scump și deloc greu de schimbat.