Căutare MDM

Buletin

Un sunet ciudat după schimbarea amortizoarelor

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31737 prin manual-mecanic
Bună ziua, voiam să întreb dacă mă poate ajuta cineva cu asta. Acum o săptămână am schimbat amortizoarele față la Mazda mea 323 din 1996, dar după ce le-am schimbat, a început să se audă un zgomot destul de urât, e ca un bâzâit care vine din partea dreaptă a mașinii. Am avut ocazia să încerc cu un prieten, dar mi-a spus că poate e rulmentul de masă... dar ce se întâmplă... acum zgomotul vine de la cutia de viteze... CE TREBUIE SĂ FAC? SĂ DEMONTEZ CUTIA DE VITEZE? S-a mai întâmplat cuiva cu mașina lui? Vreau doar să știu care ar putea fi problema, pentru că cu cât merg mai încet, cu atât se face mai tare și partea dreaptă vibrează în curbe... Sper la sfaturile voastre.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31741 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Un sunet ciudat după schimbarea amortizoarelor
Mai întâi, ar trebui să schimbi rulmentul despre care ți-a spus prietenul tău. După aceea, verifică nivelul uleiului din cutia de viteze.
Dacă zgomotul persistă, verifică cu atenție ce componentă produce zgomotul. Poate fi confuz. Între cutia de viteze și roată, există elemente care pot provoca zgomot (1. rulment dublu sau rulment principal, așa cum ți-a spus, 2. știft, 3. tripod).

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31781 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Un sunet ciudat după schimbarea amortizoarelor
Bună ziua, se întâmplă adesea ca atunci când schimbi amortizoarele să poți disloca accidental rulmenții articulației planetare. Verifică acest lucru și oscilația acestei piese atunci când lucrezi sau verifică masa rulmentului pentru a evita să treci cu vederea că ceva este deteriorat.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31782 prin manual-mecanic
Ar putea fi un rulment sau un trepied; este foarte ușor să știi dacă rulmentul este problema și să determini care este. Poți auzi zgomotul din partea dreaptă, dar s-ar putea ca cel din partea opusă să fie de fapt deteriorat. Pentru a determina acest lucru, va trebui să faci următoarele:

1.- Ridică mașina cu cricul până când anvelopa pe care o verifici este liberă. Rotește ferm anvelopa cu mâna și ascultă sunetul pe care îl scoate la virare. Fă acest lucru cu fiecare anvelopă.

Dacă poți identifica sunetul pe care îl auzi, aceea este problema. Dacă nu este perceptibil, atinge cadrul sau suportul principal al roții pe care o verifici și ai putea determina cu ajutorul vibrației dacă roata este deteriorată sau nu.