Căutare MDM

Buletin

TDC la compresie sau la evacuare?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31632 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: TDC în compresie sau evacuare?
Salut Wal7er.
Când pistoanele 1 și 4 sunt la punctul maxim superior (PMS), unul dintre arbori cu came este în modul „articulație”, ceea ce înseamnă că camele apasă supapele. Cursa de evacuare tocmai s-a încheiat, iar cea de admisie a început. Ambele supape sunt deschise, iar pistonul este în compresie.
Mult succes,
Miguel.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31633 prin manual-mecanic
Salut
Wal7er.
Când pistoanele 1 și 4 sunt la punctul mort superior (PMS), unul dintre arbori cu came este la „cursă articulară”, ceea ce înseamnă că camele apasă supapele. Cursa de evacuare tocmai s-a încheiat, iar cea de admisie a început. Ambele supape sunt deschise, iar pistonul este în compresie opusă.
Mult succes,
Miguel.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31637 prin manual-mecanic
Salut Miguel, mulțumesc pentru răspunsul anterior. Am o întrebare:

Conform manualului de service Isuzu, îmi spune că există 2 poziții pentru orientarea rotorului distribuitorului, în funcție de dacă este pentru pistonul #1 sau #4, atâta timp cât una dintre ele este la punctul maxim superior (PMS) în cursa de compresie. Ei bine, conform manualului, acest lucru se determină prin sincronizarea arborelui cotit cu arborele cu came și acordarea acestei opțiuni. Este posibil acest lucru? Sau mă înșel sau poate că engleza mea nu mă înțelege bine când mă uit în manual:supărat: . Cu respect.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #31679 prin manual-mecanic
Salut WAL7ER
, nu te înșeli. Cea mai bună metodă de a sincroniza arborele cotit cu arborele cu came este să pui pistonul 1 exact la PMS. Deoarece acesta este sincron cu pistonul 4, ambele vor fi la PMS. Trebuie să folosești arborele cu came pentru a determina care dintre ele este în compresie. Camele care sunt în poziția de a ridica supapele inițiază admisia, deci rotorul distribuitorului ar trebui să fie îndreptat spre celălalt piston.

Miguel .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #32111 prin manual-mecanic
Rezolvat. Am reasamblat distribuția completă, sincronizată, am schimbat supapele, garniturile supapelor, am reasamblat chiulasa cu garnitura aferentă, totul gata: ulei, apă, baterie, aprindere și aprindere perfectă, fără scurgeri, compresie bună. Mă felicit. Hahaha, e prima dată când fac asta, fără să fi studiat mecanica, doar cu manualul de atelier găsit pe această pagină și niște informații oferite de prietenii acestei pagini. Mulțumesc. Mă gândesc serios să studiez mecanica.