Căutare MDM

Buletin

TDC la compresie sau la evacuare?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #31617 prin manual-mecanic
TDC în compresie sau evacuare? Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am o întrebare. Când pistonul este la punctul mort superior (PMS), cum pot să-mi dau seama dacă este în cursa de compresie sau de evacuare? Acest lucru este pentru a diferenția între pistoanele #1 și #4, deoarece ambele sunt la punctul mort superior (PMS). Întreb asta ca să știu exact unde ar trebui să fie îndreptat rotorul distribuitorului, fie spre bujia #1, fie spre cea #4. Știu că ar trebui să fie îndreptat spre pistonul care este în cursa de compresie.

Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #31621 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: TDC în compresie sau evacuare?
Salut, ca să afli care dintre cele două ar trebui să facă scânteie, scoate bujia și pune degetul pe ea. Acolo vei ști care face compresia. În mod normal, aprinderea este 1 3 4 2. Sper că ți-a fost de folos.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #31625 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru răspuns, dar e pentru momentul în care se montează chiulasa. Îți spun eu ce s-a întâmplat: sistemul de distribuție s-a stricat, totul s-a rupt, doar lanțul a fost salvat, iar distribuția a fost schimbată prost. Două supape de admisie au lovit pistoanele, așa că totul a ieșit în afara terenului. Rămân cu îndoieli despre ce întrebam, deoarece în funcție de poziția arborelui cu came, dă ambele opțiuni în distribuitor. Este un Luv cu motor Isuzu G161. O zi bună.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #31627 prin manual-mecanic
Când ambele came sunt îndreptate în sus, cilindrul este în compresie, altfel, când miști arborele cotit în ambele părți, camele care se mișcă, cilindrul respectiv este în evacuare.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #31629 prin manual-mecanic
Salut prietene!! Din moment ce spui că are perie, pentru a identifica pistonul Nom 1 la PMS acesta ar trebui să indice spre cel menționat anterior...
sau dacă vrei să-l identifici poți face o rotație completă a arborelui cotit și să verifici timpii de admisie și evacuare.