Căutare MDM

Buletin

consultare

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #31518 prin manual-mecanic
interogare Publicată de manual-mecanica
Știe cineva cum se scoate volanul de la un Corsa? Trebuie să-l înlocuiesc. Am nevoie de un extractor pentru asta?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #31521 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: interogare
Bună ziua, permiteți-mi să vă explic. Dacă are airbag,
scoateți mai întâi niște șuruburi mici din spate.
Apoi, scoateți capacul frontal, deoarece va fi slăbit. Deconectați firele și slăbiți piulița centrală. Nu o scoateți complet; trageți de volan în sus
și loviți piulița cu un ciocan. Volanul se va slăbi și acum puteți scoate piulița și volanul. Dacă nu are airbag, este mai ușor: scoateți capacul frontal (este ținut prin presiune) și veți găsi piulița. Este aceeași procedură.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #31522 prin manual-mecanic
Cum scot plasticul? Nu are airbag, dar este conic cu caneluri și o canelură. Cum scot volanul?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #31523 prin manual-mecanic
Scoateți piulița și puneți-o la loc cu 2 sau 3 fire. Trageți de volan în sus cu mâna stângă și rugați pe cineva să vă ajute să trageți în sus și de cealaltă parte a volanului.
Când trageți ferm, luați ciocanul cu mâna dreaptă și loviți puternic piulița. Vă spun să faceți asta pentru a nu deteriora filetul. Când o loviți ușor, veți observa că s-a slăbit. Apoi scoateți piulița și aceasta va ieși ușor. Puneți una nouă; nu trebuie să o loviți cu ciocanul, piulița o va strânge bine. NOTĂ: Asigurați-vă că direcția este dreaptă, astfel încât noul volan să stea perfect drept.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #31533 prin manual-mecanic
Bine, mulțumesc foarte mult. Vreau să întreb dacă trebuie să schimb cutia de viteze la Corsa mea. A mea este un 1.6 din 2005 și vor să-mi vândă una pentru un model 1.4, unul dintre modelele mai noi din 2010 sau 2011. Se schimbă raportul de transmisie? Va funcționa la a mea? Sau nu contează? Este aceeași pentru orice mașină?