Căutare MDM

Buletin

Unde este suprapunerea?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30563 prin manual-mecanic
Unde este suprapunerea? Publicat de manual-mecanica
Salut, la motorul D4F, diagrama de distribuție a supapelor ne spune că supapa de admisie se deschide cu 10° „după” PMS (avans/încetinire negativă) și supapa de evacuare se închide cu 8° „înainte” PMS (avans/închidere supapă de evacuare negativă). Deci, unde este suprapunerea supapelor la acest motor? Dacă evacuarea se închide înainte de deschiderea admisiei, nu o văd nicăieri. Sper că cineva poate rezolva asta.
Cu stimă

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30564 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Unde este suprapunerea?
Asigură-te că manualul din care ai luat informațiile are o traducere bună.
Nu vrei ca terminologia să fie modificată și s-ar putea să înnebunești din cauza asta.
Mi s-a întâmplat și mie cu o carte de la o editură mexicană. Manualul era inițial american, dar tradus și publicat în Mexic, și exista o parte a textului care nu avea sens pentru mine. Un tehnician (un instructor de curs) mi-a spus odată că a avut aceeași problemă până când a descoperit eroarea.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30565 prin manual-mecanic
Nu știu, poate e o eroare de traducere, dar am văzut același lucru la un alt motor Renault de la Megane. În ultima vreme, am văzut motoare care își scad treptat gradele AAA, ajungând chiar și la 1 grad la F2N sau F7P, iar același lucru se întâmpla și la RCE cu valori de 3 grade la motoarele fără distribuție variabilă.
Cu stimă

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30576 prin manual-mecanic
Nu știam de acest caz, dar dacă acele cifre sunt corecte, este o noutate, deoarece lasă o rază de bracaj semnificativă neutilizată. Nu am citit nimic despre asta, dar ar putea fi și o strategie de economisire a combustibilului și de îmbunătățire a emisiilor, chiar dacă se pierde o parte din putere. Nu știu...
Va fi o chestiune de investigații suplimentare pentru a găsi o justificare.