Căutare MDM

Buletin

Raportul de transmisie pinion și coroană

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30321 prin manual-mecanic
Raportul de transmisie pinion și coroană. Publicat de manual-mecanica
Am o întrebare. Se pare că în țara mea nu găsim piese de schimb pentru un diferențial Nissan Frontier 4x4. Singurul disponibil are un raport de 37:7, iar cel pe care îl folosește această camionetă are un raport de 37:8. Se poate folosi sau nu acest diferențial?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30323 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Raportul de transmisie pinion și coroană
Hmm, deci scrie că coroana dințată a diferențialului are 37 de dinți, iar pinionul cutiei de viteze are 7 dinți.
Pentru informarea ta, coroana dințată a diferențialului are același număr de dinți; problema este pinionul de ieșire al cutiei de viteze, care are 8 dinți, cu unul mai mult.

Raportul de transmisie original este de 5,285, iar
raportul pe care ți-l vând este de 4,625.

Acest lucru ar trebui să afecteze viteza maximă în treapta a cincea, dar pentru a calcula aceste viteze, am nevoie de raportul de transmisie final al treptei a cincea și de dimensiunile anvelopelor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30326 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Raportul de transmisie pinion și coroană
Acolo l-a dat jos catârul pe Genaro. (Cum spunem în țara mea când ceva e foarte complicat.) Nu știu raportul de viteză al celei de-a cincea trepte de viteză, dar știu că folosește anvelope 255/70R16

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30357 prin manual-mecanic
Bună, o problemă pe care ați putea-o întâmpina este dacă vehiculul dumneavoastră are un diferențial dublu, adică unul pe puntea față și unul pe puntea spate. Deoarece au rapoarte de transmisie diferite, unul dintre ele aproape sigur se va deteriora în curând. Vă rugăm să verificați acest lucru înainte de a instala un raport de transmisie diferit.
Cu stimă.