Căutare MDM

Buletin

Raportul pinion-coroană

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #30321 prin manual-mecanic
Raportul pinion-coroană Publicat de manual-mecanica
Am o întrebare. Se pare că în țara mea nu găsim piese de schimb pentru un diferențial Nissan Frontier 4X4. Poți găsi doar unul cu un raport de 37:7, iar cel folosit de această mașină este de 37:8. Se poate folosi acel diferențial sau nu?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #30323 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Raportul pinion-coroană
mmmm, adică scrie că coroana diferențialului tău are 37 de dinți, iar pinionul cutiei de viteze 7 dinți.
La întrebarea ta, coroana diferențialului are același număr de dinți, problema fiind pinionul cutiei de viteze de ieșire, care are încă 8 dinți.

Raportul de transmisie original este 5,285, iar
raportul pe care ți-l vând este 4,625.

Ar trebui să afecteze viteza finală în treapta a cincea, dar pentru asta am nevoie de raportul final al treptei a cincea și de măsurătorile anvelopelor, pentru a calcula acele viteze pentru tine.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #30326 prin manual-mecanic
Acolo l-a aruncat catârul pe Genaro. Apropo de țara mea, când e ceva foarte complicat, nu știu raportul de viteză a cincea, dar știu că folosește anvelope 255/70R16.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #30357 prin manual-mecanic
Bună ziua, o problemă pe care ați putea-o întâmpina este dacă aveți un diferențial dublu, adică unul pe puntea față și unul pe puntea spate. Deoarece au rapoarte de transmisie diferite, unul dintre ele se va strica aproape sigur pe termen scurt. Vă rog să verificați acest lucru înainte de a instala un raport de transmisie diferit.
Cu cele mai bune gânduri.