Căutare MDM

Buletin

transmisie automată

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30115 prin manual-mecanic
Transmisie automată. Publicat de mecanici-manuali
Salut prieteni, am un Daihatsu cu transmisie automată și trebuie să identific care supapă din ansamblul supapelor este pentru marșarier. Am șase supape, două cu un fir și patru cu două. Când cuplez marșarierul, ar trebui ca vreuna dintre ele să primească o tensiune diferită (toate au 1,3 până la 1,5V)? Am încercat să o identific după sunetul pe care ar trebui să-l scoată când cuplează, dar este foarte slab și nu le pot distinge bine. Mă poate ajuta cineva să o găsesc? Mulțumesc anticipat și cu respect

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30117 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema : Transmisie automată
Din câte știu eu, toate treptele de marșarier sunt în general 100% hidraulice. Ar trebui să încerci cu o altă bancă de supape și, dacă este posibil, să verifici toate ambreiajele cu aer

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30118 prin manual-mecanic
Bună ziua, modalitatea de a depana o defecțiune este să găsești schema electrică pentru a înțelege cum funcționează solenoizii, deoarece unii sunt modulați, cum ar fi cel care controlează TCC, alții aplică masă, iar alții furnizează 12V. Nu am văzut un solenoid pentru marșarier. Defecțiunile solenoizilor duc de obicei la un cod de eroare. Ce problemă are transmisia ta?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30119 prin manual-mecanic
Înainte de a încerca să reparați o transmisie, ar trebui să aveți câteva cunoștințe despre ceea ce faceți. Transmisiile automate au solenoizi, dar aceștia nu sunt specializați în selectarea unei trepte de viteză. Toate transmisiile funcționează folosind presiunea uleiului, iar supapa de schimbare manuală este responsabilă de selectarea treptei de viteză. Dacă transmisia dvs. are probleme, nu încercați să identificați solenoizi specifici, deoarece schimbarea treptelor de viteză înainte se realizează printr-o combinație de descărcări de ulei de la solenoizii de schimbare. Presiunea din linie este aproape întotdeauna reglată de modulația lățimii impulsurilor (PWM) a solenoidului de presiune din linie, iar blocarea ambreiajului convertorului de cuplu este gestionată de solenoidul de blocare.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30159 prin manual-mecanic
Problema e că atunci când o pun în marșarier, se aude un zgomot puternic când se cuplează. Aștept să sosească filtrul ca să-l pot schimba odată cu uleiul, dar m-am gândit că ar putea exista o supapă pe solenoid care ar putea fi curățată sau ceva de genul, din moment ce baia de ulei era deja scoasă. Mulțumesc, cu respect