Căutare MDM

Buletin

transmisie automată

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #30115 prin manual-mecanic
Transmisie automată Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni, am un Daihatsu cu transmisie automată și trebuie să identific care supapă corespunde supapei de mers înapoi. Am 6, dintre care 2 au un cablu și patru au două. Când cuplez treapta de viteză, ar trebui ca vreuna dintre ele să primească o tensiune diferită (toate au 1,3 până la 1,5V)? Am încercat să o identific după sunetul pe care ar trebui să-l scoată când este cuplată, dar este foarte slab și nu le pot distinge bine. Mă poate ajuta cineva dacă există o modalitate de a o găsi? Mulțumesc anticipat și cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #30117 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: transmisie automată
Din câte știu eu, toate MARȘARIERELE sunt în general 100% HIDRAULICE. Trebuie să încerci un alt banc de supape și, dacă poți, să verifici toate ambreiajele cu aer.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #30118 prin manual-mecanic
Salutări, modalitatea de a verifica dacă există o defecțiune este să te uiți la diagramă pentru a localiza cum funcționează solenoizii. Unii sunt modulați, cum ar fi cel care controlează TCC, în timp ce alții aplică masă sau 12V. Nu am văzut un solenoid pentru marșarier. Defecțiunile solenoizilor dau cel mai adesea coduri de eroare. Care este problema cu cutia ta de viteze?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #30119 prin manual-mecanic
Înainte de a încerca să reparați o transmisie, ar trebui să știți ce faceți. Transmisiile automate au solenoizi, dar nu sunt special proiectați pentru a cupla o treaptă de viteză. Toate transmisiile funcționează pe baza presiunii uleiului, iar supapa manuală este responsabilă de selectarea treptei de viteză care urmează să fie cuplată. Dacă transmisia dvs. are probleme, nu încercați să identificați solenoizi specifici. Schimbările de viteze înainte se realizează printr-o combinație de descărcări de ulei de la solenoizii de schimbare. Presiunea din linie este aproape întotdeauna reglată prin modulația lățimii impulsurilor (PWM) de la solenoidul de presiune din linie. Blocarea ambreiajului convertorului de cuplu se realizează prin solenoidul de blocare.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #30159 prin manual-mecanic
Defectul pe care îl prezintă este că atunci când îl pun în marșarier se produce un șoc puternic la cuplare, aștept să sosească filtrul pentru a-l schimba cu uleiul, dar am crezut că odată cu solenoidul există o supapă care poate fi curățată sau ceva de genul acesta profitând de faptul că baia de ulei era goală, mulțumesc, cu respect.