Salut, dragă... din propria mea experiență (deși am un Hyundai Getz 1.6, dar principiul acestor motoare este același), este important să verifici dacă pompa de ulei trimite presiunea corectă și dacă a fost schimbată efectiv. Acest lucru este esențial pentru buna funcționare a motorului, deoarece dacă are uzură internă, nu va trimite cantitatea necesară de lichid către elevatoare și vei avea mereu acel zgomot neplăcut. Elevatoarele acestui vehicul funcționează ca și cum ar „pluti” pe uleiul trimis de pompă, motiv pentru care presiunea este foarte importantă. Un alt lucru foarte important este ca uleiul pe care l-ai instalat să aibă vâscozitatea corectă; credeți sau nu, aceste motoare sunt delicate în acest sens. Starea elevatoarelor nu mă îngrijorează prea mult, deoarece dacă ar fi vechi, cu o presiune bună a uleiului ar funcționa bine, poate cu puțin zgomot, dar nu ar avea consecințe precum o pompă de ulei defectă. Rețineți că acest lucru poate provoca și alte uzuri foarte premature ale motorului. În concluzie, prietene, schimbă uleiul cu cel corect. Dacă este necesar, continuă din nou cu pompa de ulei și uleiul corect. Cu cele mai bune gânduri!