Căutare MDM

Buletin

Schimbare motor la un BMW E30

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #30036 prin manual-mecanic
Schimb motor la un BMW E30 Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, colegi mecanici. Întrebarea mea este legată de o idee de proiect care mă ține prin minte de ceva vreme. Mă gândesc să-mi iau (cândva în curând) un BMW E30 și să-l pregătesc după bunul plac. Dar principalele îndoieli pe care le am sunt legate de motor. Aș vrea să scot M20-ul și să instalez un M54 sau N52 (cu mai mulți cai putere și nu la fel de bine rulat). Știu că vor fi unii conservatori care ar vrea să mă omoare, dar ideea mă atrage foarte mult. Evident, aș schimba și cutia de viteze, dar în afară de asta, știe cineva dacă este multă bătaie de cap la instalarea suporturilor motorului, adică multă sudură? Și o altă întrebare, aveți vreo idee cum să abordați problema ECU-ului motorului? Evident, M54 sau N52 ar avea ECU-ul lor corespunzător, dar sunt indecis cum să fac acest „transplant” în E30. Să vedem dacă cineva a avut experiențe similare și poate recomanda ceva. Poate chiar o carte despre UCE-uri sau reprogramare. Nu știu; adevărul este că sunt puțin pierdut în acest domeniu. Orice sugestie este binevenită. Mulțumesc anticipat și un An Nou fericit tuturor!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #30136 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Schimbare motor la un BMW E30
Uite în atelier am făcut mai multe schimbări de motor, multe și chiar înainte să ajung eu, unchiul meu a făcut aproape 140 de schimbări de când au scos motoarele vechi de la autobuze pentru petroliere, ei bine, am făcut transplanturi de motoare noi, schimbi ECU-ul, schimbi cutia motorului, acum sunt multe detalii, ECU-ul trebuie să-l cumperi cu cablajul, adică cablajul, suporturile nu sunt o modificare atât de groaznică, trebuie doar să fii atent ca atunci când le faci să nu stea în calea demontării componentelor precum filtrul de ulei, alternatorul, demarorul etc. Acum, uneori, vehiculul are tracțiune față și motorul care trebuie instalat este tracțiune spate și trebuie să iei mase pe ax și multe alte lucruri, dacă au aceeași tracțiune, este adaptat, nu este nicio problemă, dacă se prăbușește carterul, se pot tăia și răsturna, sunt multe detalii, dar trebuie să le vezi, oricum, dacă calculele tale sunt făcute bine, îți spun să încerci, îmi plac oamenii care fac acest tip de proiecte, sunt foarte amuzanți, devine foarte enervant hahaha, dar se poate face. Mult succes și spune-mi orice, mergi mai departe cu proiectul tău, va fi un vehicul unic.
Și ca un conservator, dacă vreau să te omor, dar ce poți să-i faci hahaha, nu glumesc, mergi mai departe. Imaginează-ți că luăm un motor de la un Chevrolet Monte Carlo și punem un benzină cu 6 cilindri în linie de la Nissan hahaha, care distruge un clasic.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #30151 prin manual-mecanic
Uau, mulțumesc mult pentru informații! Comandarea ECU-ului cu cablajul inclus a fost un detaliu la care nu m-am gândit. Altfel, nu cred că îmi va da prea multe probleme. Motorul original este un motor longitudinal, cu 6 cilindri în linie, cu tracțiune spate. Cel pe care vreau să-l instalez este același, doar că are mai mulți cai putere și este mai modern. (Cred că este motorul care vine cu BMW-ul E36 sau E46.) Toate aceste informații sunt foarte utile, deoarece sunt cele care mă vor face să decid să încep acest proiect. Mulțumesc încă o dată.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #30187 prin manual-mecanic
Dacă ambele au tracțiune spate, e și mai rău. Nu vei avea probleme. În cel mai rău caz, vei adapta arborele cardanic, dar asta e simplu. Nicio problemă. Hai, mult succes.