Căutare MDM

Buletin

Recondiționare arbore cotit Trailblazer 2002

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30025 prin manual-mecanic
Dragi prieteni ai acestui forum, vă urez cele mai bune urări pentru începutul noului an.
Mă întreb cât va rezista arborele meu cotit dacă a fost rectificat la 10 mm pentru lagărele principale. Întreb pentru că cineva mi-a sugerat să vând această camionetă, dar mi-ar plăcea foarte mult să o păstrez. Ce părere aveți?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30027 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicii manuale pe tema Rectificarea arborelui cotit Trailblazer 2002
Am înțeles că diametrul i s-a redus cu o zecime de milimetru, nu e deloc un lucru rău, durata de viață va depinde de distanța parcursă, cum e logic, de câți kilometri are camionul tău.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30028 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicii manuale pe tema Rectificarea arborelui cotit Trailblazer 2002
Dar au rectificat arborele cotit sau lagărele principale?

Dacă au rectificat arborele cotit, îți sugerez să vinzi camionul.

Dacă au rectificat lagărele principale la 1,0 mm (dimensiunea finală), trebuie să înțelegi că dacă ai nevoie de o altă reconstrucție, blocul respectiv nu va fi bun de nimic, decât dacă rectificarea nu este necesară.

Sincer, dacă aș fi în situația ta, indiferent cât de atașat sunt de camion, trebuie să fiu realist și obiectiv. Orice motor rectificat la dimensiunea comercială finală este un motor cu o durată de viață limitată. Prin urmare, dacă poți spune: „Dacă se defectează din nou, voi înlocui motorul”, păstrează-l. Dar dacă, dimpotrivă, ești deja disperat din cauza cheltuielilor pe care le vei suporta, vinde-l.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30029 prin manual-mecanic

renesote56 a scris: ÎNȚELEG CĂ DIAMETRUL SĂU A FOST REDUS CU O ZECIME DE MILIMETR, NU E UN LUCRU RĂU, DURATA VA DEPINDE DE CĂLĂTORIE CUM ESTE LOGIC, CÂȚI KM ARE CAMIONUL TĂU.

Desigur, dacă blocul motor a fost refăcut cu o zecime de milimetru, a mai rămas mult motor...

Dar dacă arborele cotit a fost rectificat, nu mai există nicio certitudine că nu va avea probleme în viitorul apropiat; prin rectificarea suprafeței arborelui cotit, acesta pierde caracteristici importante

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 11 luni #30030 prin manual-mecanic
Bună ziua: Am cumpărat această camionetă cu 170.000 km, acum arată 187.000 km. Am profitat de ocazie pentru a instala segmenți de piston noi; doar arborele cotit a fost rectificat la -0,10 din diametrul rulmentului principal