Salutări,
mulțumesc. Pot spune că am scos cutia de viteze automată din mașină. Este o A131L. Am demontat-o și am reușit să localizez defectul. Era un șurub slăbit care fixa al doilea ambreiaj de transmisie. În plus, se topise o șaibă distanțieră din bachelită. Din fericire, mașina nu mai fusese condusă de când a apărut defectul. Bineînțeles, patina pentru că al doilea ambreiaj nu funcționa și patina. Ei bine, am montat toate piesele de schimb, garnituri noi, disc etc.
Acum am o întrebare, deoarece am mașina de aproximativ zece ani. Odată am trimis cutia la reparat într-un atelier și când a acționat reculul, a dat o lovitură puternică la schimbător, era acolo de zece ani, așa că de data aceasta am decis să repar această defecțiune. Am verificat întregul corp al supapei, fiecare piston și lungimea arcului său și acum sunt corecte la pistoanele acumulatorului. Am o anomalie în manualul cutiei. Îmi dau niște valori ale arcurilor, dar acestea nu se potrivesc cu cele actuale. Știu că problema loviturii când acționează reculul cutiei este în valorile de măsurare ale arcurilor, dar vă voi arăta ce indică manualul și vă voi trimite o fotografie cu ceea ce am în cutia actuală.
În cazul B2, manualul îmi dă o valoare generală de 70,82 mm, dar în realitate pistonul are două arcuri. Este posibil să puteți clarifica această îndoială pe care o am.
În cazul C2, arcul pe care îl recomandă pentru A131L este de 66,68, iar cel actual are 71 mm,
iar în cazul C1, arcul mic are măsura de 48 mm, dar celălalt are 83 mm, când recomandă manualul. 77,81 mm??